Kılıçdaroğlu, Londra'da İşçi Partisi'nin Akşam Yemeğine Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra temasları çerçevesinde ilk olarak İşçi Partisi’nin ‘çeşitlilik’ konulu akşam yemeğine katıldı.

Kılıçdaroğlu, Londra'da İşçi Partisi'nin Akşam Yemeğine Katıldı
Yemekte İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband ile aynı masaya oturan Kılıçdaroğlu, programın sonunda kısa bir konuşma yaptı.İşçi Partisi’nin önde gelen birçok isminin katıldığı gece, bir sanatçının Kürtçe ve Türkçe olarak birer şarkı seslendirmesiyle başladı.

Ardından Miliband’a özel hayatına ilişkin soruların da sorulduğu bir söyleşi gerçekleştirildi.

İşçi Partisi lideri, bu söyleşinin ardından masasına oturmadan hızlı bir şekilde salondan ayrıldı. Ed Miliband’ın salondan ayrılmasından sonra yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, “Bu güzel ayrıcalıklı gecede olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu akşam ben şanslıyım çünkü bana soru soran yok. Ama yarına hazırlık yapıyorum çünkü çok soru gelecek ve ben onları yanıtlamak durumundayım.” diye konuştu.

“Bu akşam bir şey daha keşfettim, Türkiye'de de kesinlikle Keith Vaz gibi bir politikacıya ihtiyacımız var.” diyen Kılıçdaroğlu, farklı kültürlerin birer zenginlik olarak kabul edildiği takdirde dünyada barışın önünün açılacağını vurguladı. Türkiye’nin tüm kültürleri buluşturan olabildiğince zengin bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkanı, “Bu küçük salonda dünyanın bütün güzellikleri, kültürleri mevcut ve ben çok mutluyum. Bu güzel gece için hepinize saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Londra ziyaretinin ikinci gününde Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası’na ziyaret gerçekleştirecek. Londra ziyaretinde Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve Faruk Loğoğlu eşlik ediyor .