İtfaiye Aracındaki Arıza Sonrası Teknik Ekip Geliyor

Edirne Belediyesi tarafından yeni alınan itfaiye aracının daha ilk günden arıza çıkarması, belediye görevlilerini harekete geçirdi.

İtfaiye Aracındaki Arıza Sonrası Teknik Ekip Geliyor
İtfaiye aracının alındığı firmayla irtibata geçen yetkililer, aynı arızanın bir daha yaşanmaması için teknik ekip talebinde bulundu. Edirne Belediyesi’nin bu talebi olumlu karşılanırken teknik ekibin önümüzdeki günlerde Edirne’ye gelerek sorunu gidereceği öğrenildi. Edirne Belediyesi’nin araç filosuna kattığı itfaiye aracının merdiveninde yaklaşık 20 dakika boyunca 3 gazetecinin mağdur kalması üzerine Edirne Belediyesi görevlileri harekete geçti. Arızanın tekrar yaşanmaması için önümüzdeki günlerde teknik ekip Edirne’ye gelecek.

PERSONEL ARAÇ KONUSUNDA EĞİTİLECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, önceki gün meydana gelen olaydan ders aldıklarını belirtti.

Gazetecilerin mahsur kalmalarından dolayı üzüntü duyduğunu belirten Başkan Sedefçi, “İtfaiye aracının ilk denemesinde sorun yaşanması beni üzdü. Hemen talimat verdim ve gerekli araştırma yapılıyor. Bununla birlikte aracın satıl alındığı yer ile yapılan görüşme sonunda bir heyet gelecek ve araçta inceleme yapacak. Bunun dışında personele araç ile ilgili yeni bir eğitim verilecek” dedi.

Bilindiği gibi önceki gün itfaiye aracının tanıtımı sonrasında 3 gazeteci, 45 metre yüksekliğe çıkmış ve merdivendeki arıza nedeniyle yaklaşık 20 dakika havada mahsur kalmıştı .
Kaynak: İHA