Bağış: Erdoğan ve Cameron'ın Açıklamaları Avrupa'da Büyük Yankı Uyandırdı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İngiliz mevkidaşı David Cameron’ın AB’nin yapısına yönelik yaptıkları açıklamalarının Avrupa genelinde büyük yankı uyandırdığını belirtti.

Bağış: Erdoğan ve Cameron'ın Açıklamaları Avrupa'da Büyük Yankı Uyandırdı
Resmi ziyaret için Londra’da bulunan Egemen Bağış, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, İngiltere’de bulunduğu kısa sure içinde çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bağış, "Son günlerde Sayın Başbakanımızın yaptığı bazı açıklamalar ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın yaptığı bazı açıklamalar aslında İngiltere'de olduğu kadar AB üyesi ülkelerin genelinde oldukça yankı uyandırdı.” diye konuştu.

Bu açıklamaların AB üyesi ülkelerin kendi değerlerini ve AB'nin kuruluş felsefesini yeniden hatırlamasına vesile olmasını umduğunu ifade eden Bağış, “Ümit ederim ki Sayın Cameron ve Sayın Erdoğan'ın açıklamaları AB'nin kuruluşundaki kucaklayıcı yönünün yeniden hatırlanması ve ayrımcılığa son verilerek bütün ülkelerin ortak değerler etrafında birleşebilmesi, birlikte çalışabilmesi için yeni bir sürecin başlamasına vesile olur." şeklinde konuştu.

AB Bakanı Bağış, temasları çerçevesinde Londra’nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson ile de görüştüğünü ve kendisinden İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na tam destek sözü aldığını sözlerine ekledi.