Suriyeli Üçüzler Süt ve Mama Bekliyor

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve bir çadırda yaşama tutunmaya çalışan Demis ailesi, üçüz bebekleri için yardımseverlerden süt ve mama bekliyor.

Barınma, ısınma ve yiyecek sıkıntısı çektiklerini söyleyen anne Emne El Demis, tek korkusunun çocukları olduğunu anlatıyor.

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Cebil-i Zavi kasabasında yaşayan Demis ailesi, evlerinin hava saldırısı sonrasında yıkılmasıyla Türkiye'ye kaçtı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Köyü yakınlarındaki yaklaşık 17 bin Suriyelinin bulunduğu kampa yerleşen Demis ailesi, kampta ağır kış şartlarında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ailenin en büyük sıkıntısı ise üçüz bebeklerinin durumu. 4 aylık üçüzlerin süt ve mama bulamadığından yakınan aile, yardımseverlerin el uzatmasını bekliyor. Beslenme, ısınma ve sağlık sıkıntıları yaşadıklarını belirten anne Emne El Demis, öncelikle kızları için süt ve mama yardımı beklediğini belirtti.

Demis, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi:''Burada çok sıkıntı çekiyoruz. Üçüzlerim var ve bunlara süt istiyorum. Burada çocuk bezi bulmakta da sıkıntı yaşıyorum. Hava soğuk, ısınmak için yakacak da bulamıyoruz. Ancak çevreden çalı çırpı toplayıp çadırın içini az da olsa ısıtabiliyoruz. Battaniye ve yorganımız da yetersiz. Ama en çok aradığım şey çocuklarım için süt. Türkiye'nin bize sağladığı yardımlardan da mutluyuz. Bize günlük kumanya, un ve su geliyor. Bunlar sayesinde karnımızı doyuruyoruz. Ancak, üçüzlerimi yeteri kadar besleyemiyorum. Ülkemizdeki olayların bir an önce bitmesini ve bebeklerimi sağlıklı şekilde büyütmek istiyorum.''