Cilvegözü'ndeki Patlamada 10 Kişi Öldü, 30 Kişi Yaralandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamada 5’i olay yerinde 5’i de hastanede olmak üzere toplam 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Bombalı saldırının Suriye plakalı bir araçla uzaktan kumanda ile yapıldığı iddia edildi. Patlamada ölenler arasından Suriye uyruklularında bulunduğu belirtildi. Cilvegözü Sınır Kapısı'nda gümrük personelinin lojmanlarına çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Sınır kapısının Suriye çıkışında park halindeki Suriye plakalı bomba yüklü araç infilak etti. Olay yerinde 5 kişi hayatını kaybetti, 30 civarında yaralı ambulanslarla hastanelere taşındı. Durumu ağır olan yaralılardan 5’i yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölenlerden 5’inin Suriyeli, 5’inin de Türkiye vatandaşı olduğu öğrenildi. Suriye’deki savaştan sonra araç geçişine kapatılan kapıdan komşu ülkeye gönderilen yardımların geçişine izin veriliyordu. Türkiye tarafından girişlere izin verilmiyor, Suriye’den gelen araçlara kapılar açık tutuluyordu. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, olayın Suriye plakalı bir araçtaki bomba düzeneğinin patlatılması sonucu meydana geldiğini aktardı. Şanverdi: “Pikap türü bir araç. Aldığımız bilgiye göre olay yerinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini 5’inin de hastanede öldüğünü biliyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise olayın provokatif bir saldırı olduğunu vurguladı. Akgöl, “Çok kötü bir manzara vardı. Kontrolsüz geçiş nedeniyle Suriye plakalı bomba yüklü araç sınır kapımızda patlatılmış. Yerde çok sayıda ceset gördük, yanan araçlar var. Savcılar ve diğer yetkililer olay yerinde gerekli incelemeyi yapıyor.“ ifadelerini kullandı. Gümrük Bölge Müdürü Adnan Korkmaz da şunları söyledi: "Bakanlık tarafından alınan karar gereği Türk araçlarının Suriye tarafına girişine izin verilmiyordu. Patlayan aracın geçici olarak oraya park edildiğini düşünüyoruz. Araç henüz gümrüklü sahadan çıkmamıştı. Daha net bilgiler soruşturma neticesinde ortaya çıkacak.”