Muğla'da ''sivil Savunma Tedbirleri ve Afetler'' Eğitimi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2013 yılı eğitim programında kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü ve Valilik personeline eğitim verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, eğitimlerde kurum çalışanlarının sivil savunma ve afet anlarında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildiği, eğitimlerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinden eğitim uzmanı Koray Ece tarafından verildiği kaydedildi.

Afet riski bulunan köylerde, köy halkına ve öğrencilerine verilen eğitimlerin devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Marmaris'e bağlı Söğüt köyü ile Dalaman'a bağlı Kargınkürü köyünde vatandaşlara, jeofizik mühendisi Akın Aydoğan tarafından afetler ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınları ile müdahale ve korunma yöntemleri konusunda eğitimler verildi.

Öğrencilere de eğitim uzmanı Koray Ece tarafından 'Deprem ve depremden korunma' eğitimleri verildi.

''

Açıklamada İngiliz Fahri Konsolosluğu'yla işbirliği yapıldığı, Marmaris ve civarında yaşayan İngiliz vatandaşlarına yönelik ''Deprem ve depremden korunma'' eğitimine 100'e yakın İngiliz ve çeşitli ülke vatandaşlarının katıldığı anlatıldı.

Muhabir: Ali Rıza Akkır

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA