Vatandaş Fotoğraf Çekip Gönderiyor, Belediye Sorunu Çözüyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kentteki sorunlardan daha hızlı bilgi sahibi olunması ve şikayetlerin daha kolay alınması amacıyla yürürlüğe konulan, vatandaşların çektiği fotoğraflarla ilgili birimin harekete geçirilmesini kapsayan "Çek Gönder" mobil uygulaması, sıkıntıların hızla çözülmesini sağlıyor.

Teknolojinin gelişmesi ve akıllı cep telefonların yaygınlaşmasıyla elde edilen imkanlardan yararlanmak isteyen Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri, vatandaşların şehrin herhangi bir yerinde karşılaştığı sorunun fotoğrafını çekip göndermesi için "Çek Gönder" mobil uygulamasını geliştirdi.
Fotoğrafın sisteme yüklenmesiyle belediyenin ilgili birimi, ilk olarak Kenti Bilgi Sisteminden fotoğrafın çekildiği yeri belirliyor. Ekipler daha sonra sıkıntının en kısa sürede çözülmesi için harekete geçiyor.
- "Teknolojiyi çok yakından takip ediyoruz"
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojiyi çok yakından takip ettiklerini, vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için bu imkanlardan yararlandıklarını söyledi.

Akıllı telefonlar sayesinde zamanın hızlandığını, her şeye ulaşımın çok kolay hale geldiğini belirten Çoban, şöyle devam etti:
"Belediyeler şehrin hemen her sorunuyla ilgilidir. Vatandaş bunu bize telefonla ya da e-posta yoluyla ulaştırıyor. Her seferinde fotoğraf göndermesi, adres girmesi, oranın neresi olduğunu anlatması için zaman gerekiyor. Bunu ortadan kaldırmak için bu uygulamayı başlattık. Vatandaş diyelim ki yürürken veya araçla giderken bir kaldırımda çöküntü, yolda bozukluk, toplanmamış bir çöp gördü. Yani belediyenin ilgili olduğu alanda olumsuz ne gördüyse hemen cep telefonuyla çekip bize gönderiyor. İsim veya adres girmesine gerek kalmadan o fotoğrafın hangi noktadan çekildiğini 1-2 metre hatayla sistemden görebiliyoruz. İlgili birimimiz oraya anında yönlendiriliyor. Bu sayede hem sorunları hızlı bir şekilde çözüyoruz hem de vatandaşların, sorunlarını bize kolayca iletmesini sağlıyoruz."
- Belediyeden vatandaşlara ücretsiz internet ağı
Çoban, bilim ve teknoloji çağında herkes için yeni bir hizmet daha başlattıklarını anlattı.
Kentin 6 noktasında kurdukları 25 wi-fi cihazıyla günün 24 saat ücretsiz internet paylaşımını başlattıklarını dile getiren Çoban, "Vatandaşlarımız bu noktalardan, akıllı cep telefonları, dizüstü ve tablet bilgisayarlarıyla TC kimlik numaralarını ve istenen kimlik bilgilerini girerek internet hizmetimizden yararlanabiliyor" diye konuştu.

Burhanettin Çoban, kablosuz internet noktalarının, Akarçay ve çevresi, Anıtpark, İmaret Camisi bahçesi, Dumlupınar 2. Cadde, Hıdırlık Mesire Alanı ile Fuar Alanı olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA