Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Kongresi'ne katılan Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, sıradan bir parti kongresi yapmak üzere bir araya gelmediklerini, yeni bir dünya için bir araya geldiklerini söyledi.

Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması

Partisinin il kongresinde açıklamada bulunan Kamalak, dünyada iki tür hak anlayışı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Biz burada sıradan bir parti kongresi yapmak üzere bir araya gelmiş değiliz. Biz aynı zamanda bu milletin yönünün ne olması gerektiğini müzakere etmek üzere buradayız. Yeni bir dünya için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu milletin yönü, aziz milletimizin istikameti neresi olmalıdır? Batı mı olmalıdır, doğu mu olmalıdır? Başka bir ifade ile haçlı birliği mi olmalıdır? İslam birliği mi olmalıdır? Dünyada iki tür sistem vardır. Dolayısıyla iki tür hak anlayışı vardır. Bunlardan biri peygamberlerin hak anlayışı, diğeri ise firavunların anlayışıdır. Gaziantep'im bunlardan birine karar vermek mecburiyetinde. Firavunların yolunda mı gidecek, peygamberlerin yolundan mı? Elbette peygamberlerin yolunda. Ama can dostlarım sizin desteklediğiniz birçok lider firavunların yolundadır. Milli Görüş peygamberi sistemden yanadır Elhamdülillah.”
Batılı ülkelerin İslam coğrafyasının zenginliklerine el koyduklarını ifade eden Kamalak, “Gaziantep'imizi işgal eden İngilizler, Fransızlar İslam coğrafyasını paramparça ettiler. Zenginliklerimize el koydular, servetlerimizi talan ettiler. Bizden çaldıkları mallarla bize üstünlük taslıyorlar. Bugün biz kendi servetimize Müslümanların mülküne sahip çıksak emin olun batı dünkü gibi dilenecek duruma düşer” diye konuştu.

Salondakilere, patriotlarla kimin vurulacağı sorusunu soran Kamalak, “Şahinbeylerin, Şehitkamillerin diyarına yerleştirilen patriot füzeleri acaba kim için, kimi vurmak için? İsrail'i mi? İngiliz'i mi? Fransız'ı mı vurmak için, Amerika ya da Rusya’yı vurmak için mi? Kimi vuracak? Müslüman'ı vuracak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA