'Engellilerin Sosyal Hayata Etkin Katılımları' Paneli Düzenlenecek

Eskişehir'de, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in katılımıyla 16 Aralık'ta psikiyatri uzmanının, SGK uzmanının, vergi uzmanının, Sağlık Kurulu Birimi sorumlusunun, sosyal çalışma uzmanının ve Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu'nun katılımıyla "Engellilerin Sosyal Hayata Etkin Katılımları" konulu panelin düzenleneceği bildirildi.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, panelin Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde saat 18.00'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi'nin yaklaşık bir yıl önce engellilerin sorunlarını daha yakından izlemek ve sorunlarını yetkililere iletmek amacıyla Harun Uuluçınar başkanlığında Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu kurduklarını vurgulayan Tekin, şunları ifade etti:
"Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını, asıl önemli olanın engellilerin eğitim ve sağlık imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerekmektedir. Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir. Bu sorun toplumumuzun ortak sorunudur. Her sağlıklı bireyin bir gün engelli olabileceği gerçeğini unutmadan ortak akıl ile hareketle çözüm üretilmesi gereken bir konudur. Engellilerimize her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da pozitif ayrımcılık yapılmalı, sosyal hayata etkin şekilde katılımlarını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli çalışanlarımızın özlük hakları genişletilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında engelli çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır."
Kaynak: AA