Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, mevcut eğitim sisteminin daha kaliteli hale gelmesiyle birlikte dershanelere ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir Sen, yıllık değerlendirme toplantısı için bir araya geldi. Gold Majesty Otel’de 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Eğitim-Bir-Sen Bursa, Yalova, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya il ve ilçelerinin yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin gündeminde bulunan dershaneler konusunda sendikanın görüşünü açıkladı.

En başından beri dershaneler konusuna kim karşı kim taraf diye bakmadıklarını ifade eden Gündoğdu, “Bu bir eğitim konusudur. Dershane sebep değil, sonuçtur. Esas olan devletin okullarda vermesi gereken üründür. Devlet bunu verememişse geçmişteki veremediği tablolardan dolayı dershaneler ortaya çıkmıştır. Onun için biz eğitim sisteminin sınav odaklı olmaktan çıkarılmasını istiyoruz. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve siyasetçiler eğitim sistemine daha çok neti olan çocuğun daha çok kaliteli olduğu vurgusuyla yaklaşıyor. Daha çok neti olan test ile tost arasına sıkıştırdığımız gençler daha değerli. Hayır. O zaman sistemin sorunu nedir? Sınavı amaç olmaktan çıkarmak lazım” dedi.

“DERSHANELER KAPATILMAMALI, KAPANMALIDIR”
Eğitim sisteminde okulun merkeze alınması gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, SBS'de başlayan sınav sistemin LYS’ye de yansıtılmasını istedi. Gündoğdu, şöyle devam etti:
“Öğretmen açığını gidermek lazım. Öğretmenlerin bölgeler arasındaki dağılımda adaleti sağlamak için pozitif ayrımcılık yapmak lazım. Öğretmene daha önce ‘çalışmıyor’ diye bakan şaşı bakış sona erdi. Dört dörtlük eğitimle de özgür bireyin yetişmesinin temeli atılmıştır. Bunun için dershaneler kapatılmamalıdır. Ama kapanmalıdır. Siz dershaneden öyle kaliteli adımlar atın ki, dershaneye ihtiyaç kalmamalıdır. Paydaşlarla oturup konuşmak lazım. 2 yıllık bir sürece yayıldı. Dershanelerin sona erdirecek kaliteli eğitimin hayata geçmesi lazım. Bu açıdan kızgınlıkların azaldığın görüyoruz. Bazı kızgınlıklarının da gayesinin eğitim olmadığını, belli kesimleri kavga ettirmeyi rant olarak gördüğünü biliyoruz. Bu uzlaşı kültürünün artarak devam etmesini önemsiyorum.”

“MERVE KAVAKÇI GİBİ BEDEL ÖDEYENLERİN MECLİSE GİRDİĞİNDE GERÇEK ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞAMIŞ OLACAĞIZ”
Kamuda başörtüsü özgürlüğünde sendika olarak büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Gündoğdu, TBMM’de başörtüsü yasağının kaldırılmasının mimarının kendileri olduğunu savundu. Gündoğdu, “Mecliste, bu özgürlük sağlandı. Elbette, meclise başörtüsü serbestliği geldiği için mutluyuz. Çünkü bunun mimarı biziz. Bugün başörtü deyince, kırmızı görmüş boğa görmüş gibi rahatsızlık duyan CHP’liler bile meclisteki başörtülülere, ‘onlar bizim bacımız’ diyorsa, diyene değil, bunu dedirtene bakmak lazım. Ana muhalefetin 11 milyon oyu var. Biz 12 milyon 300 bin imzayla bu meseleyi çözmüştük. Hukuken çözdüğü için hükümete de teşekkür ediyoruz. Şu anda 5 milletvekili başörtülü. Bunun mükemmelliğinin yanı sıra Merve Kavakçı gibi bedel ödeyenlerin, öğretmenlikten doktorluktan yani meslekten atılanlar o meclise girdiğinde gerçek özgürlüğünü yaşamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“ANDIMIZI OKUMAK İSTEYEN YETİŞKİNLER ÖZELLİKLE OKUMALIDIR”
Bundan sonra bütün paketlerin şemsiyesi altına alacak anayasa değişikliğinin şart olduğunu dile getiren Gündoğdu, okullarda Andımızın kaldırılmasına yönelik, “Andımız konusu önemli. Andımız yasaklanmadı. Zorla öğrencilere okutulma işlemine son verildi.

Bu işlemden sonra bir parti lideri bunu okuyamadı. Andımız yasaklanmamalı. İsteyen okumalıdır. Özellikle okumak isteyen yetişkinler öğrenerek okumalıdır. Zorla çocuklara okutulmamalıdır. Bu arkadaşlarımız sendikalarına ya partilerine girerken andımızı okuyarak girebilirler. Çıkarken de 10. Yıl marşını okuyarak çıkabilirler” dedi.

Kaynak: İHA