Antalya'da Ortodokslar, Aziz Nikolaos'un Ölüm Yıl Dönümünde Ayin Yaptı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Demre'deki Santa Nikolaos Kilisesi'nde (Noel Baba), Aziz Nikolas'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayini yönetti.

Santa Nikolaos Kilisesi'nde Bartholomeos'un yönettiği ayine Myra Metropoliti Hrisostomos Kalaycı, 30 civarında Ortodoks din adamı ve Ortodoks vatandaşlar katıldı.

Ayini eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Laukakis, İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da izledi.
Ayinde Bartholomeos ve ayinine gelen Ortodokslar, dua edip İncil okudu, mum yaktı. Bartholomeos, yaklaşık 3 saat süren ayin sonunda Yunanca, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmasının son bölümünü Türkçe yapan Bartholomeos, Türkiye'de yaşayan cemaatler adına kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yerel yöneticilere teşekkür etti.
Değişik ülkelerden gelerek Türkiye'de yaşayan insanların rahat bir şekilde kiliselerde ibadetlerini yapabildiklerine dikkat çeken Bartholomeos, dünyada herkesin birlik, beraberlik ve kardeşçe inançlarını yaşayabilmesini diledi.
Ayin sonrasında Ortodokslara şaraplı ekmek verildi.

Kaynak: AA