Cizreli Öğrenciler İlk Defa Uçakla Tanıştı

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından düzenlenen gezi programında Cizreli öğrenciler gittikleri havalimanında ilk defa uçak görmenin mutluluğunu yaşadı.

Cizreli Öğrenciler İlk Defa Uçakla Tanıştı

Toplum Destekli Büro Amirliği'nin başarılı öğrencilere yönelik organize ettiği gezi programı kapsamında Atatürk İlkokulu öğrencileri Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nı gezdikten sonra alanda bulunan uçağı yakından görme fırsatını yakaladı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, Atatürk İlkokulu'nda eğitim gören 30 öğrenciyi yoğun ders ortamından uzaklaştırıp moral depolamalarını sağladı. Program kapsamında havalimanına gelen minik öğrencileri Şırnak Havalimanı Müdürü Suat Tarin karşıladı. Tarin, Toplum Destekli Büro Amirliği polisleri tarafından getirilen öğrencilere havalimanını gezdirdi. Gezi esnasında havalimanı kulesi, havalimanında her zaman hazır bulunan itfaiyeleri gezen öğrenciler daha sonra ilk defa uçak görmenin mutluluğunu yaşadı. İlk defa gördükleri uçağın içini gezen öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken Havalimanı Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı öğrencilere birer boyama kitabı hediye etti.

Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Afşin Kızıltaş, havalimanını gezdiği için çok mutlu olduğnuu söyledi.

Kızıltaş, "Böyle değişik şeyler göreceğimi beklemiyordum. Çok değişik cihaz ve devasa bir uçak gördüm. Daha öncede hiç havalimanına gelmemiştim ancak bugün hem havalimanını gezdim hem de ilk defa uçak görmenin mutluluğunu yaşadım" dedi

İlk defa havalimanına geldiğini belirten Ferhat Uçer ise çok heyecanlandığını söyledi.

Uçer, "Polis ağabeylerimiz ve havalimanında çalışan ağabeylerimiz bize yardımcı oldu. Sorduğumuz soruları cevapladılar. Bu şansı ilk defa yakaladığım için de çok mutluyum. Bu geziyi düzenleyen polislere ve bize havalimanını gezdiren yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu

Gezi esnasında öğrenciler ile bol bol sohbet eden emniyet mensupları ise, öğrencilerin bu geziler sayesinde deşarj olduklarını ve moral depoladıklarını, derslerine daha iyi çalışarak ileride Cizre’ye yararlı insanlar olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na yapılan gezi programı sonunda, polis memurları geziye katılan öğrencileri tek tek evlerine götürüp ailelerine teslim etti.
Kaynak: İHA