Yeni Yıla Berkin Elvan İle Girecekler

Gezi Parkı olaylarında başından yaralanan ve 199 gündür hastanede yoğun bakımda bulunan Berkin Elvan'ı, arkadaşları yeni yılda da yalnız bırakmadı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen arkadaşları, yeni yıla Berkin ile birlikte gireceklerini söyledi.


Gezi Parkı olaylarında başından yaralanarak 199 gündür yoğun bakımda bulunan 16 yaşındaki Berkin Elvan’ı arkadaşları yeni yılda yalnız bırakmadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önüne gelen yaklaşık 20 kadar lise öğrencisi gece saatlerine kadar hastane önünde bekleyerek yeni yıla Berkin ile gireceklerini söylediler.

Grup adına Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Ece Uzun, “Berkin’in arkadaşlarıyla birlikte olamayacağı ilk doğum günü olacak. Berkin şuanda hastanede direniyor. Ailesi yeni yılın gelişini kutlamıyor. Berkin’e sarılmadan, kara gözlerine bakmadan onunla konuşmadan girmiyorlar yeni yıla” dedi.

Berkin’in arkadaşlarına destek olmak için gelen baba Sami Elvan, oğlunun 199 gündür yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Arkadaşlarının Berkin için geldiğini söyleyen Elvan, “Aslında Berkin için geldiler ama bir nevi kendi gelecekleri için çocuklar burada. Kendi yollarını çizmek için gelmişler Berkin’in yanına. Çocuklarımız bu şekilde hastanede olmasın. Suçsuz, masum bir şekilde yatmasın” diye konuştu
Gece saatlerine kadar Berkin’in yanında olacağını söyleyen Ece Uzun, “Bugün yeni yıl. Ve birçok insan aslında bu sene yaşadığımız olayları unutmuş durumda. Bu sene pek çok katliamlar yaşandı. Birçok kardeşimizi kaybettik. 5 gün sonra Berke’nin doğum günü. Bu yüzden Berke’nin yanında olmaya karar verdik” şeklinde konuştu
Kaynak: İHA