Olimpiyat Komitesinden Rusya'ya Destek

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Volgograd'daki intihar eylemlerine rağmen, Rusya'nın 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nı güvenli bir şekilde düzenleyeceğine inandıklarını söyledi.


34 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların ardından yazılı bir açıklama yapan Bach, eylemlerin, "masum insanlara yönelik alçakça saldırılar" olduğunu belirtti.

Bach, "Soçi'deki Kış Olimpiyatları'nın güvenli bir şekilde gerçekleştirileceğine olan güveni ifade etmek için" Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup gönderdiğini söyledi.

Olimpiyatlara katılacak tüm sporcu ve katılımcıların güvenliğinin sağlanması için herşeyin yapılacağından emin olduğunu söyleyen Bach, "Maalesef terörizm küresel bir hastalık fakat hiçbir zaman zafer kazanmasına izin verilmemeli" dedi.

Olimpiyat Oyunları'nın, dünya üzerindeki tüm ırk ve inançtaki insanları barışçıl şekilde bir araya getirdiğini söyleyen Bach, Soçi'deki Kış Olimpiyat Oyunları'nda da bu hoşgörü mesajının verileceğini söyledi.

Kaynak: İHA