Gümüşhane'de Okulda Verilen Yemekte Böcek Çıktığı İddiası

Gümüşhane Valiliği, Kürtün ilçesindeki bir okulun öğle yemeğinde böcek çıktığı yönündeki iddiaya ilişkin soruşturma başlattı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kentte yayın yapan yerel internet sitesinde "Kürtün'deki yemek skandalına kaymakamlık ve valilik el koydu" ifadeleriyle haber yayımlandığını belirtilerek, 25 Aralık'ta ilçeye bağlı Taşlıca köyündeki Vali Gazi Şimşek Ortaokulu'nda öğrencilere verilecek yemeğin okul idaresi tarafından gerçekleştirilen kontrolünde böcek bulunduğunun tespit edildiği vurgulandı.
Açıklamada, olay nedeniyle okul yönetimi tarafından tutanak tutulduğu ve yemeklerin servis edilmediği belirtilerek, "Durumla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'na aynı gün gerekli inceleme talebinde bulunulmuş olup, yapılan soruşturma halen devam etmektedir. Konu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın uygun koşullarda yemek yemeleri için gerekli hassasiyet gösterilmektedir" ifadesi kullanıldı.
Kaynak: AA