Amasya Müftüsü İpek, 2013 Yılının Son Gününü Huzurevi Sakinleriyle Dua Ederek Geçirdi

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, 2013 yılının son gününü huzurevi sakinleri ile birlikte dua ederek geçirdi.

İpek, eşi Nazmiye İpek'le birlikte Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
Huzurevlerinin ihtiyaçtan dolayı açıldığını söyleyen İpek, "İhtiyaçtan açılıyor ancak huzurevlerinin çokluğu iyi değildir. Huzurevleri toplumumuzda da pek hoş karşılanmaz. Huzurevleri Müslüman Türk topluluğunda fazla olmamalıdır aslında. Çünkü bizler geleneklerine sahip bir milletiz. Dinimizde büyüklerimize bakmamız emrediyor. Ancak bakacak kimsesi olmayan insanlar için huzurevleri ihtiyaçtır. Suluova'daki huzurevinde de öğrendiğime göre genelde kimsesi olmayan insanlarımız kalıyor. Bu anlamda olmalıdır ve huzurevleri önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır" dedi.

Yaşlılara öncelikle aile bireylerinin bakması gerektiğini vurgulayan İpek, şöyle devam etti:
"Allah'u Teala ayeti kerimede 'anneye ve babaya iyilik yapılmasını ve of bile denilmemesini' emreder. Hz. Peygamber efendimiz de 'büyüklerine hürmet etmeyen küçüklerine sevgi ve şefkat göstermeyen bizden değildir' der. Onun için büyüklere hürmet etmek ve bakmak bizim boynumuzun borcudur ve bunun sevabı da çoktur. Huzurevi modern ve rahat bir ortama sahip, yaşlılarımıza da burada çok iyi bakıldığını gördüm. Bu güzel yapıların oluşmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun."
Eşi Nazmiye İpek'le birlikte tek tek görüştüğü huzurevi sakinlerinin ellerini öpüp sohbetlerde bulunarak sorunlarını dinleyen İpek, huzurevi sakinlerine çiçek vererek gönüllerini aldı.
Kur'an-ı Kerim okuyup dualar eden İpek, 2014 yılının yaşlı vatandaşlara ve tüm İslam alemine sağlık, huzur ve uzun ömürlere vesile olması için dua etti.
İpek'in huzurevi ziyaretine, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş ve eşi Emine Okuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Turgut, Huzurevi Kurucu Müdürü Halim Karaman da katıldı.

Kaynak: AA