Çaycuma Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Çaycuma Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Çaycuma Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Belediye Meclis üyeleri, Daire Müdürleri ve Amirler katıldı.

Saygı duruşunun ardından söz alan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, yaptığı konuşmada Ankara ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Başkan Gülşen, “Meclis gurubunda Maliye Bakanımızla, Milli Savunma Bakanımızla görüşmelerimiz oldu. Daha sonra da Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan’ı ziyaret ettik. Kendisiyle Filyos Liman Projesi ile ilgili basında çıkan muhtemelen şu dakikalarda Bakanlar kurulunda görüşülmesini gündeme alındığını bildiğimiz, duyduğum Cumartesi aldığım haber doğrultusunda Filyos Limanımızın Yüksek Planlama Kurulunda Bakanların imzasına açıldığını ve kurulunda bu gün görüşüleceğini duyduk. Ben tekrar hayırlı olsun diyorum. Çünkü çok önemli kat trilyon dolayında yatırım ve para gerektiren bir yatırım olduğu için bu noktaya gelmesinde emeği geçen bürokratlarımıza, bakanlarımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerime ve yerel idarecilere ben çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunu hayata geçireceğiz. Geçirme noktasında çok ciddi bir adım atıldığı ortada. Sonra Gençlik ve Spor Genel müdürlüğüne gittik. Çaycuma’mıza acil ihtiyaç olan 600 kişilik tribün parası ile ilgili talimat verildi.

Önümüzdeki hafta Zonguldak İl Müdürlüğünün hesabına giriyor ve yakın zamanda hemen ihalesini yapıp oraya portatif tribün yaptıracağız.” dedi.

Daha sonra gündeme geçilerek, memur ve işçi kadrolarında norm kadro yönetmeliği esaslarına göre düzenleme yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonuna Avukat Elif Okur seçildi Kardeş Şehir çalışmaları ile ilgili konu görüşülerek, tarihi, kültür ve sosyal bağla bağlı olduğumuz Saray Bosna Ilıca Belediyesi ile Yine Tataristan Akdanış İlçesi ile aynı bağlamda kardeş şehir olunması oy birliği ile kabul edildi. Halk oyunlarını genç kuşaklara taşımak ve yaşatmak için Belediyemiz çatısı altında “Çaycuma Belediyesi Halk Oyunları” ekibi kurulması oy birliği ile kabul edildi. İmar palanı tadilat talepleri görüşülmek üzere İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Mithat Gülşen, alınan kararların hayırlı olması dileğinde bulundu. Ocak ayı toplantısının 2 Ocak Pazartesi günü yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA