Uludere Olayının Ardından 730 Gün

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri ile Irak sınırı arasında bombalama olayında hayatını kaybeden vatandaşların aileleri 730 gün ardından hala faillerin bulunma isteğini tekrarladılar.


Orhan Encü’nün ağabeyi ve Zeyda’nın kardeşi Nazım Encü, “Annelerin gözyaşları hep dinmemekte. Şuan Gülyazı Rbosoki’de çok acılar çekiyoruz. Biz Roboski aileleri sadece faillerin bulunmasını istiyoruz. Tazminat hiç kimse istemiyor. Biran önce bu olayın açığa çıkması iyi olur.” dedi.

Seyithan Enç’in ablası Hatun Enç ise kardeşinin faillerini biran önce bulunmasını istedi.

Bombalama olayı ardından Kürtlerin birbirleriyle daha çok destek olduğunu ve bu Kürtlerin barış simgesi olduğunu ifade etti.

Hatun Enç, “Yarın Roboski katliamı 2 yıla geçecektir, Biz Tanzimat peşinde değiliz. Sadece istediğimiz şey faillerimizin bulunmasıdır. 2 sene boyunca bütün anneler, bütün babalar, bütün kardeşler her zaman dimdik ayakta oldular. Bizim günlerimiz sadece kap kara geçti. Hiçbir güzel gün geçirmedik. Sadece en kısa zamanda bizim faillerin bulunmasını istiyoruz. biz dimdik ayakta olacağız. Biz adalet arayışımıza her zaman devam edeceğiz. Bizim annelerimiz ağladı biz diyoruz ki başka anneler ağlamasın. Roboski katliamı artık bütün Kürtlerin barış simgesi oldu.” Dedi.

Ayrıca yarın öğlen saatlerinde Uludere’nin Gülyazı köyünde mağdur aileleriyle birlikte olacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA