Uşak Üniversitesi 'Diploma Eki Etiketi' Onayı Aldı

Uşak Üniversitesi, Avrupa Komisyonu tarafından yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen "Diploma Eki Etiketi" (DS Label) onayı aldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'na başvurularının değerlendirilmesi sonucunda, Diploma Eki'ni (Diploma Supplement) almaya hak kazandıklarını bildirdi.
Uşak Üniversitesinin her bir eğitim düzeyinde (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) yürütülen Bologna Süreci uyum çalışmaları kapsamındaki yoğun çalışmalarına takiben "Diploma Eki Etiketi" aldığını belirten Çelik, "Diploma Eki Etiketi"nin birkaç yıla yayılan çalışmaların ürünü olduğunu ifade etti.

Çelik, uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Mutluyuz çünkü öğrencilerimizi diploma eki vererek mezun edebileceğiz. Diploma ekinin yüksek öğretim kurumlarına sağladığı avantajlar var. Bu ek ile bir üniversitenin ulusal ve kurumsal bağımsızlığı korurken aynı zamanda bütün Avrupa'da benimsenen bir ortak çerçeveye aidiyetini sağlar. Üniversitenin yurt dışında adının yaygınlaşmasına yol açar ve mezunlarının ulusal ve uluslararası çerçevede iş bulma olanaklarını artırır. Diploma Eki Etiketi belgesini alan öğrencilerimiz bu belgeyle AB eğitim alanında olan 48 ülkede doğrudan iş başvurusu yapabilecekler. Bu belge aynı zamanda kalite ve akreditasyon çalışmalarımızda yaptıklarımızın da bir göstergesidir."
Kaynak: AA