Diva-sen’den Din Görevlisine Yönelik Saldırıya Kınama

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, namaza giden din görevlisine yönelik saldırının ardından riskli camilerde güvenlik önlemi alınmasını talep etti.

Diva-sen’den Din Görevlisine Yönelik Saldırıya Kınama

DİVA-SEN Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, yaptığı açıklamada; “Aydın merkez Kemer Mahallesi Camisinin İmam-Hatibi 63 yaşındaki Ömer Servan Hocamız, sabah namazını kıldırmaya giderken yolda, daha önceden uyarıp nasihat ettiği 35 yaşlarındaki kendini bilmez birisi tarafından darp edilmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmak suretiyle yaralanmıştır. Edindiğimiz ilk bilgilere göre kıymetli hocamızın hayati tehlikesinin olmaması tesellimiz olmuştur. Hem cami cemaati hem de hamiyetperver Aydın halkı saldırıyı şiddetle kınamış, sevgili hocamıza geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir. Ancak, böyle menfur bir saldırının arkadaşımıza yapılmış olması tüm Diyanet camiası gibi bizleri de derinden üzmüştür. Bize daha da üzüntü veren husus ise; memleketin dört bir köşesinde, muhtelif zamanlarda vukuu bulan bu ve benzeri olaylara çözüm üretilememiş olmasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Sivil Toplum Örgütleri, önlenemeyen Diyanet görevlilerine karşı yapılan saldırıları gündeme taşıma, gündemde tutma, çözüm üretme noktasında ısrarcı olamamıştır. Yeteri kadar oluşturulamayan kamuoyu baskısı çözüme katkı sağlayamamıştır. Meselenin toplum gündeminden çıkarılması için etkili olacak herhangi bir çalışmanın yapıldığı da söylenemez. Pervasızca yapılan bu saldırıların istenmeyen daha da vahim olaylarla sonuçlanması bizi derin endişelere sevk etmektedir. Daha önce de basından öğrendiğimiz benzer saldırıların, radikal tedbirler alınmazsa tekerrür etme korkusu bütün görevlilerde mevcuttur. Bu korku mesleki verimliliği düşürmekte, görev iştiyakımızı törpülemektedir. Özellikle hem diğer illerdeki hem de ilimiz Aydın'daki bazı bölgelerde görev yapan meslektaşlarımız olumsuz gelişmelerden psikolojik anlamda da etkilenmektedir” dedi.

Riskli camilerde önlem alınmasını isteyen Tufan, “Dileğimiz odur ki; meslektaşımız Ömer Servan Hocamız en kısa zamanda eski sağlığına kavuşsun. Başkanlığımızın öncülüğünde çözüme yönelik çalışmalar başlatılsın, diğer birimler devreye sokulsun. Sabah namazı saatlerinde özellikle risk oranı yüksek olan camilerin civarında emniyet tedbirleri alınsın. Bizleri üzüntüye sevk eden menfur saldırıyı lanetliyor, saldırganı şiddetle kınıyoruz. Ayrıca görevli olan kurum ve kuruluşları etkin tedbir almaları için göreve davet ediyor; dostumuz, arkadaşımız Ömer Hocamıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA