Bakanların istifalarına ilk yorumlar

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifa etmelerinin ardından AK Parti, CHP ve MHP’den de ilk tepkiler geldi.

Bakanların istifalarına ilk yorumlar
Türkiye güne istifa haberleri ile uyandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan görevlerinden istifa ettiler.

Gündeme bomba gibi düşen istifa haberleri ardından AK Parti, CHP ve MHP'den de ilk tepkiler geldi.

İşte yapılan yorumlar:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
İstifalar biraz gecikmiş.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce:

İlk istifa haberi geldi. Yetmez ama evet. Nihayet! Varan 2. Sıra kimde?

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu:
İki bakan istifa etti. Madem haklıydılar neden istifa ettiler. Komplonun önüne geçmek içinse geç kalmadılar mı. Herhalde her şey artık karartıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar:

Henüz iddianame bile ortada yokken bakanlar istifa etti, CHP İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nu yeniden aday yaptı, Sarıgül'ü raftan indirdi. Tezgahları bozulan darbeci yeni vesayet artıkları istifaları Çankaya'ya bağlamaya başladı, ahlaksız adamlar. Anlaşılıyor ki yeni darbeciler, Ergenekoncuların daha önce deneyip başarısız olduğu Gül/Erdoğan çatıştırma stratejisinden medet umuyor. Daha önce nefis testinden geçen Gül/Erdoğan yeni darbecilerin de tezgahını bozacaktır.

BAYRAKTAR'IN İSTİFASI ARDINDAN
Öğlen saatlerinde bir televizyon kanalında canlı yayınına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Bayraktar, operasyon dosyasında şahsını rencide edecek veya izah edemeyeceği hiçbir husus olmamasına rağmen istifa kararını açıkladı.

Bayraktar'ın istifası ardından gelen tepkiler ise şöyle:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:
Ateş bacayı sarmıştır. 4 parmağı kesmekle baş parmağı kurtaramayacaksın'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar:
Bayraktarlık; koltuk gidince bayrak açarak değil önüne evrak geldiğinde bayrak kaldırarak olur.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce:
İlk 2 istifaya yetmez ama evet dedik, Üçüncü deprem etkisi yaptı! Dördüncünün şiddeti çok daha büyük olur! demedi demeyin!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
"Hassasiyetlerini gösterdiler ve siyasi bir erdemde bulundular. Bununla alakalı sürecin devam ettiği bir ortamı özellikle altını çiziyor olmamız lazım. 11 yıldır bu ülkenin idaresine irade koyan hükümetlerimiz doğru yaptığı için güçlendiler. Güçlendiği için daha çok doğru yapabilme kabiliyetine ve kapasitesine ulaştı. O yüzden bu işte de Allah'ın izniyle biz yanlış yapmayız. Özelikle bu usulsüzlüklerle alakalı konuda uğraşmanın patenti Ak Parti'dir. Gündem bu şekliyle 11 yıldan beri oluşmuştur. Bu hassasiyeti yitirmeden ve eksiltmeden devam etmektedir. Bu süreçte bunun sonucunu hep beraber göreceğiz. Kamuoyu ile bunlar şeffaf olarak paylaşılacak. Bu tür usulsüzlükler hiç bir zaman için siyasi mühendisliği makul hale getirmez. Büyük resim şu anda Türkiye üzerinde oynanan büyük oyundur ve siyasi mühendisliktir. Bu büyük resmi kaçırmayalım. Vatandaşların rahat olmasını tavsiye ederim. Buradan da güçlü olarak çıkarız. Çünkü bizim niyetimiz bu ülkeye hizmet etmektir. Siyasi mühendislik tabii ki usulsüzlükleri de makul hale getirmez. Ama usulsüzler siyasi mühendisliği hiç bir zaman makul hale getirmez"