'Afyonkarahisar'da Kalite Rüzgarı' Semineri

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen "Afyonkarahisar'da Kalite Rüzgarı" semineri düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, TSE'nin milli bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Balkanlıoğlu, TSE'yi her alanda geliştirmek gerektiğine dikkati çekerek, "Standartlar her konuda gelişmedikçe sürekli süprizlerle karşılaşılacağız. Sürprizlerle karşılaşmayı sevmeyen kişiler, standardını bildiği ürünlere yöneliyor. Dolayısıyla TSE'nin, tüketicinin aldatılmaması için, üretenler için de rekabet anlamında son derece önemlidir" dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Türkiye'de 4 milyar dolarlık bir belgelendirme hacmi olduğunu kaydetti.

Bunun 300 milyon dolarının Türkiye'de kaldığını dile getiren Serteser, şunları söyledi:
"TSE yabancı kuruluşlar tarafından verilen tüm belgeleri vermeye yetkili bir kuruluştur. Bu belgelerin tamamı Afyonkarahisar'da da hazırlanabiliyor. Bunlar arasında ilimizi de yakından ilgilendiren belgeler var. Örneğin hizmet yeterlilik belgesini bir mermer fabrikasını, bir mermer montajcısı alabiliyor. Bunu aldığı zaman kendi yaptığı işler TSE'nin denetiminde oluyor. Bu işi alma bakımından önemli bir belgedir diye düşünüyorum. Öğrendiğime göre ilimizde o kadar şirket olmasına rağmen sadece bir adet hizmet yeterlilik belgesi var. Yine aynı şekilde şehrimize termal başkenti diyoruz fakat 5 yıldızlı otellerimiz de dahil olmak üzere 2 hizmet yeterlilik belgesi var. Buradan anlaşılıyor ki TSE'nin belge verme konusunda bilgi eksikliğimiz var."
Kaynak: AA