Öğrenciler Obezite Kontrolünden Geçti

Günümüzün en sık rastlanan sağlık sıkıntılarından biri olan obezite tehlikesine karşı Beylikdüzü Belediyesi alarma geçti.


Günümüzde sık rastlanan obezite hastalığına karşı Beylikdüzü Belediye ekipleri, ilçedeki okulların ilkokul birinci sınıf öğrencilerini obezite kontrolünden geçirdi. İlçede bulunan okullara yönelik uygulamada, ilkokul birinci sınıf öğrencileri tek tek sağlık kontrolünden geçirilerek boy ve kilo kontrolü yapıldı.

Öğrencilere yönelik yapılan kontrolde obez ve aşırı şişmanlığa yatkın olan çocuklar tespit edilerek, rapor tutuldu. Çocukların sağlık durumunu anlatan netice raporları, ailelerine ulaştırılarak gerekli yönlendirmeler yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi, sağlık taramaları kapsamında öğrencileri ağız ve diş taramasından geçirdi. Diş hekimleri dişlerin nasıl ve hangi durumlarda fırçalanması gerektiğini uygulamalı şekilde anlattı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise çocukların sağlıklı yetişebilmeleri, diş fırçalama alışkanlığı edinebilmeleri düşüncesiyle diş taraması yapılan tüm öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye etti.

Sağlık taramalarında öğrencilere uzman diyetisyen tarafından obezite ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verildi.

Bilgi aktarımı aşamasında obeziteden korunmak için en etkili yöntemin uzun süreli obezite kontrolü yöntemi olduğu ve en mühim önlemin ise çocukluk çağından başlayarak, toplum bilincini arttırmak gerektiği dile getirildi.

Uzman diyetisyenler Obezitenin, bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması olarak ifade etti.

Kaynak: İHA