Kayıt Cihazı İle Asılsız Yangın İhbarlar Önlendi

Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne yapılan asılsız yangın ihbarların, kayıt cihazı sayesinde yüzde 95 oranında azaldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İtfaiye Müdürlüğünün özverili şekilde çalıştıkları, gelen yangın ihbarlarının anında değerlendirildiği belirtildi.
İnsan hayatı için son derece önem arz eden 110 yangın ihbar hatlarına sürekli asılsız ihbarların yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Belediye Başkanımız Nevzat Palta'nın talimatıyla santralimize kayıt cihazı taktırdık. 110 yangın ihbar hattına gelen her telefon konuşması kayıt altına alınıyor. Arayan şahısların numarası ve kimliğine kısa sürede ulaşılıyor. Bu sayede 110 ihbar hattının gereksiz yere kullanımını önlemekle kalmadık, rahatsız edilme ve asılsız yangın ihbarlarını yüzde 95 oranında önlemiş olduk. Birçok itfaiye teşkilatının sahip olmadığı donanımlara sahibiz. Yangınlara kısa zamanda müdahale ederek, kurtarma olaylarında başarı göstererek, bunu ispatlıyoruz. İnşallah çok daha iyi bir konuma geleceğiz."

Kaynak: AA