Gümüşhane Üniversitesi 'Diploma Eki Etiketi' Aldı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Avrupa genelinde 'diploma eki etiketi' alan 90 üniversite içinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında Avrupa Komisyonu'na yaptıkları başvurunun değerlendirilmesi sonucunda, diploma ekini (diploma supplement) sağlamaya yeterliliği olan üniversitelere verilen, 'diploma eki etiketi'ni almaya hak kazandıklarını belirtti.

Uzun süredir üniversite bünyesinde Avrupa Birliği, Avrupa Eğitim Alanı çalışmaları yürütüldüğünü vurgulayan Günaydın, çalışmalar sonucunda 2013 yılı içinde, diploma eki etiketi almak üzere önce Ulusal Ajansa daha sonra Avrupa Komisyonu'na başvuruda bulunduklarını anımsattı.
Günaydın, komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu yıl Avrupa genelinde 90 üniversitenin diploma etiketinin onaylandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Diploma etiketi onaylanan 90 üniversiteden 29'u Türk üniversitesi olmuştur. Gümüşhane Üniversitesi, Trakya, Erciyes, Hacettepe ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte bu belgeyi alan üniversiteler arasına girmiştir. Bu mezuniyet yılı itibariyle mezunlarımız üniversitemizden mezun olurken diplomalarıyla birlikte Avrupa Komisyonu onaylı Gümüşhane Üniversitesi 'diploma eki etiketi' belgesini alabilecekler. Böylece mezunlarımız diplomaları ve bu belge ile birlikte AB Eğitim Alanında olan 47 ülkede doğrudan iş başvurusu yapabilecekler."
Bu durumun üniversitenin değişik kulvarlarda gösterdiği başarılarına, kalite ve akreditasyon alanında yeni bir başarı eklediğine dikkati çeken Günaydın, şöyle devam etti:
"Bu süreçteki yoğun çabaları için Bologna Koordinatörlüğü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere, Diploma Eki Çalışma Grubuna, Bologna Projesi Ekibine, Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne ve Bologna Süreci uyum çalışmalarına destek sağlayan değerli öğretim elemanları ve idari personelimize teşekkür ederim. Avrupa genelinde diploma eki etiketi alan 90 üniversite içinde bulunmaktan büyük memnuniyet duymaktayım."
Kaynak: AA