Erbil Heyetinden Bursa Valiliğine Ziyaret

Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen ve Erbil Belediye Başkanı Ali Rasheed'in aralarında bulunduğu heyet, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Vali Karaloğlu, Heykel'deki tarihi valilik binasında konuk heyeti kabulünde, Bursa Valiliği ile Erbil Valiliği arasında daha önce bir işbirliği protokolü imzalandığını, bu protokol çerçevesinde 6'şar kişilik çalışma grubu oluşturulduğunu hatırlattı.
İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve yardımlaşmanın arttırılması amacıyla oluşturulan çalışma gruplarının, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiğini anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:
"Esas geliş sebepleri Organize Sanayi Bölge yapılanmasını yerinde incelemek. Dün başladılar, bugün devam edecekler. 'Yardımlaşma ve ilişkilerimiz devam edecek' diye temenni ediyoruz. Kuzey Irak'ta Türkiye ve Bursa'nın 10 milyar dolar seviyesinde bir ticareti var. Bunu artırmanın yolunu arıyoruz. Hem Türkiye ile bölge hem de Bursa ile bölge arasındaki ilişkileri nasıl artırırız, nasıl yardımlaşırız, tecrübe nasıl paylaşırız, bunun peşindeyiz."
Konuk heyet adına konuşan Ameen de Vali Karaloğlu'na kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve karşılamadan dolayı teşekkür etti. İki kent arasında yapılan protokolden sonra ilişkileri daha da artırmak istediklerini ifade eden Ameen, Erbil Valiliğinin emriyle kurulan heyetle, Bursa'nın sanayisini daha yakından tanımak için bu ziyareti gerçekleştirdikleri belirtti.

Erbil'de sanayinin daha da gelişmesi için çalıştıklarını vurgulayan Ameen, "Bursa'nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Vali Karaloğlu, daha sonra konuklarına İznik çinisi hediye etti.
Kaynak: AA