Menemen Plastik Organize Tam Gaz

Türkiye'nin kendi alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olarak 2014’ün ilk çeyreğinde temelleri atılacak Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yabancı sermayeli iki önemli kuruluş yerini alacak
Yatırım teşviklerinden yararlanılması, vergi indirimi, yatırıma katkı birimi, sigorta ve işveren desteği sağlanması gibi birçok avantaja sahip Türkiye’nin kendi alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olacak Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Menemen Plastik Organize Tam Gaz
Yabancı sermayeli iki önemli kuruluşa 30 bin ve 20 bin metrekarelik yer ayrılması konusunda mutabakat sağlanan Menemen Plastik İhtisas OSB’de, yatırım yapılacak parsellerin tümü hazırlandı ve inşaata hazır hale getirildi.

Bölge’nin tüm enerji ihtiyacını karşılayacak yeraltı nakil hattı şebekesinin çalışmalarına da hız verilerek yıl sonunda kullanılabilecek durumda olacağı Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan tarafından belirtildi. Teknik alt yapı çalışmalarının inşaatına da yeni yılın ilk çeyreğinde başlanması kararlaştırılan Menemen Plastik İhtisas OSB’de, bu çalışmaların 1,5 yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

Enerji, doğalgaz, temiz su dağıtım şebekeleri ile pis su toplama şebekelerinin yapımında sona yaklaştıklarını bildiren Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, bölgenin bir an önce faaliyete geçmesi için büyük çaba sarfettiklerini belirtti.

Esen, “Menemen OSB plastik sanayiinde faaliyet gösteren firmalar için bulunmaz bir nimet. Yatırımcılara çok önemli avantajlar sağlıyor. 20 bin ve 5 bin metrekarelik parsellerde çok az sayıda yerimiz kaldı. Alt yapı çalışmalarımız 1,5 yılda tamamlanacak; bu çok olumlu bir süre. Böylelikle yatırımlarına başlamak isteyen sanayicilerimizin inşaatlarına bir an evvel başlamalarının da önü açılmış olacak. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin, Müteşebbis Heyet Başkanı Erdoğan Çiçekçi’nin özverili çabaları bizi başarıya daha hızlı taşıyor” dedi.

Plastik sanayiinin en önemli hammadde temin merkezi olan Aliağa Petkim, İZBAN hattı, İzmir-Çanakkale Karayolu, Aliağa çevresindeki limanlarla birlikte İzmir Alsancak Limanı'na yakınlığı ile öne çıkan Menemen Plastik İhtisas OSB için, İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyeleri’nin bağlantı yolu projesi hazırladığını kaydeden Salih Esen, “Sosyal alanları, idare binaları, alt yapısı, arıtma tesisleri ile ülkemiz örnek bir Organize Sanayi Bölgesi’ne kavuşacak. Çevreye zarar vermeyen, baca gazı çıkarmayan bir üretim alanı olan Bölgemiz, ilk etapta 5 bin kişiye istihdam ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA