Lokantacılar Mevlana Haftasına Hazır

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Mevlana Haftası nedeniyle kente gelecek misafirlere en iyi hizmeti verebilmek için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Lokantacılar Mevlana Haftasına Hazır

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, 7-17 Aralık Mevlana Haftasında, Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri programı için Konya’nın yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayacağını hatırlattı. Turistlerin şehirden rahat ve huzurlu bir şekilde ayrılması için tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü belirten Karamercan, “Dolayısıyla odamız da üzerine düşen görev ve sorumluluk bilincini yerine getirmeye devam etmekte ve her yıl olduğu gibi bu yılda lokantacı ve otelciler olarak misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğimizi belirtmek istiyoruz. İlimizde özelikle ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olacağı Mevlana Müzesi civarında bulunan lokanta ve otellerimize, hizmet, temizlik ve hijyen ile halk sağlığı konularında gerekli uyarılar yapılmakta olup, bu kuralları ihlal etmemeleri hususunda tüm üyelerimiz üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bu konuda gerekli eğitim semineri de düzenlenmiştir” dedi.

Karamercan, fiyat listelerinin işyerinde görülebilecek yerlere asılacağını da dile getirerek, “Ayrıca Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliği’nin 8.maddesine göre esnaflarımızın işyerlerine asmak zorunda oldukları fiyat listeleri yeniden ayarlanmış olup, müşteri tarafından görülebilecek ve kolaylıkla okunabilecek şekilde asmaları gerektiğinden herhangi bir ceza işlemine maruz kalmamaları için odamızdan temin etmeleri gerekmektedir. Misafirlerimizin rahat ve huzurlu bir şekilde ilimizden ayrılmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA