Konya Smmmo'da Staj Sınavı İçin Son Buşvuru Tarihi Belirlendi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, Staja Giriş Sınavı başvuruları için son tarihin 31 Aralık olduğunu bildirdi.


Turan, yaptığı açıklamada, mali müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan ve TÜRMOB tarafından Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yapılan Staja Giriş Sınavı'nın, 100 alan bilgisi, 20 genel kültür olmak üzere toplam 120 soruluk test biçiminde yapıldığını belirtti.

Staja Giriş Sınavı'nın yılda 3 kez yapıldığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Bu dönemki sınav başvurusunun, 31 Aralık'a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurabilmek için hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği yükseköğrenim kurumlarınca onaylanmış yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmakla beraber, yukarıda belirtilen bölümlerden lisansüstü düzeyinde diploma almış olmak gerekmektedir. Mali müşavir stajını başlatmak isteyen adayın, sınavdan 60 puan alması gerekmektedir. Adaylar bu dönem, Temel Eğitim ve Staj Merkezi'ne nakit yatırılması gereken sınav ve dosya harçlarını kredi kartına 3 taksit şeklinde yatırabilecek. Sınavla ilgili detaylı bilgi isteyen lisans mezunları, odamızın TESMER bölümünden destek alabilir."

Kaynak: AA