Dayko Kırklareli Temsilcisi Çidem Açıklaması

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Temsilcisi Göksal Çidem, "Armağan köyünde özel bir şirket tarafından kurulmak istenen taş ocağına karşı köylüler tarafından toplanan 258 imzalı dilekçe Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edildi" dedi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce ​Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiğini belirten Çidem, taş ocağı kurulmak istenilen bölgenin, içme suyu havzasında kaldığını söyledi.

Taş ocağının açılması halinde içme suyu kaynaklarının yok olacağını ileri süren Çidem, şunları kaydetti:
"Bir çok televizyon kanalında ana haberlerinde "Balkanlardan gelen soğuk, yağışlı hava yurdu etkisi altına alacaktır" diye başlıyor. Son zamanlarda Balkanlar'dan gelen haberler ne yazık ki, hava, yağmur ve kar yağışından çok, termik santral, altın madeni ve taş ocağı oluyor. Belki de ilerleyen tarihlerde haber bültenlerinde 'Balkanlar'dan gelen tozlu, dumanlı veya kirli hava yurdu etkisi altına alacak' diye haberler duyacağız.
Bunun son örneği de Armağan köyü oldu. Kamera şakası gibi bir olay. Ya da akıl tutulması. Armağan köyü de 1974 yılından bu yana suyunu bu bölgeden içiyor. Doğal kaynaklarımızın yok olmaması için çaba harcıyoruz. Armağan köyünde özel bir şirket tarafından kurulmak istenen taş ocağına karşı köylüler tarafından toplanan 258 imzalı dilekçe Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yetkililerin duruma hassasiyetle yaklaşacaklarını umuyoruz."

Kaynak: AA