'Radyo Günleri” Yenimahalle’de

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, kapılarını TRT Müzik kanalına açtı.

'Radyo Günleri” Yenimahalle’de

TRT Müzik ekranlarında canlı olarak yayınlanan “Radyo Günleri” adlı müzik eğlence programı, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda gerçekleşti. Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu programa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da konuk olarak katıldı.

Türk Halk ve Türk Sanat Müziği içeriğiyle uzun yıllardır TRT televizyonlarının klasiklerinden biri olan programı izlemeye gelen Yenimahalleliler, unutulmaz bir gün geçirdi. 90 dakika süren canlı yayında Mustafa Acar’ın müzik yönetmenliğinde solistler Harun Gürbüz, M. Kemal Şimşek, Nuray Çiçek ve Sinem Sevindik, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle izleyenleri mest etti. Konser havasında geçen ve televizyon ekranında radyo nostaljisi tadını yakalamayı amaçlayan programda sanatçılar, izleyicileri zaman zaman hüzünlendirdi, zaman zaman ise eğlendirdi. Programda Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü münasebetiyle Mevlana’nın eserleri de seslendirildi.

BAŞKENT’E YAKIŞAN MERKEZ
Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Yaşar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin kapılarını TRT Müzik kanalına açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Göreve geldiğimizde sanata ve sanatçıya değer vereceğimizi söylemiştik. Bu amaçla hizmetler ürettik. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ni Ankara’ya kazandırdık. Başkent’e yakışır, sanatın her dalına ev sahipliği yapabilecek böyle güzel bir merkezi yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Acar ise, Yenimahalle Belediyesi’nin çağdaş, sanat ve sanatçıya değer veren bir belediye olduğunun altını çizerek, “Yenimahalle’de olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA