Sabancı Vakfı'ndan Hibe Desteği

Sabancı Vakfı, "Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP)" kapsamında uyguladığı hibe programına, 20 Aralıktan itibaren başvuru yapılabileceği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Sabancı Vakfı'nın finansal desteğiyle eylül ayında uygulanmaya başlanan programda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UNWOMEN) ve Sabancı Üniversitesinin uygulayıcı olduğu belirtildi.
Programın, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütüldüğünü kaydedildi.
- "Kocaeli'deki sivil toplum kuruluşlarını başvuru yapmaya davet ediyoruz"-
Programdan 2014 yılında Kocaeli'nin yanı sıra Aydın, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri ve Ordu'daki sivil toplum kuruluşlarının da yararlanabileceği vurgulandı.
Bu yıl 8 ilden toplam 9 proje hibe almaya hak kazandığı ve bu projelerin halen yürütüldüğü bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Programdan, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik proje hazırlayan pilot illerdeki sivil toplum kuruluşları yararlanabilecek. Bu kapsamda, Kocaeli'deki sivil toplum kuruluşlarını da hibe programına başvuru yapmaya davet ediyoruz. Programa, bağımsız denetime açık hesap sistemine sahip, proje başına en az 15 bin lira, en fazla 35 bin lira hibe talep eden, proje süresi en az 6 ay ve en fazla 12 ay olan ve tüzüğünde kadına yönelik faaliyet gerçekleştirdiği yazılı olan sivil toplum kuruluşları başvurabilecek."
Açıklamada, 20 Aralık 2013 ve 3 Mart 2014 tarihleri arasındaki başvuru süreci hakkında www.bmopkadinhaklari.org internet sitesinden bilgi alınabileceği bildirildi.

Kaynak: AA