Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya'da Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasıyla ilgili; "Sayın Şükür'ün, öyle anlaşılıyor ki belirli bir rahatsızlığı var. O rahatsızlığı sonucu partisinden istifa etti" dedi.

Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Kılıçdaroğlu, törenlerin gerçekleştirileceği Mevlana Kültür Merkezi'ne geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasıyla ilgili bir soru üzerine, "O, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kendi iç sorunu. O sorunlarla uğraşmak istemem. Sayın Şükür'ün, öyle anlaşılıyor ki belirli bir rahatsızlığı var. O rahatsızlığı sonucu partisinden istifa etti" dedi.

- İstanbul merkezli operasyon
Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli operasyonla ilgili bir soru üzerine de kendisinin yolsuzluklar konusunda çok duyarlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bugün Konya'da, Mevlana'nın şehrindeyiz. Kul hakkı yemenin insanlara ne kadar ağır bir vebal yüklediğini biliyoruz. Yolsuzluk bu bağlamda en ağır suçlardan biridir. Yapılan operasyonların bir yolsuzluk operasyonu olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde belki biraz daha ayrıntısını öğreneceğiz. Benim tek endişem şu; yolsuzluk soruşturmalarını başlatan savcıların başına inşallah bir şey gelmez, görevlerinden alınmazlar. Yani Deniz Feneri savcılarının başına gelenler inşallah bu savcıların başına gelmez. Bizim arzumuz, yolsuzluk konusunda mücadele eden her kamu görevlisine kim olursa olsun, destek vermek. Biz CHP olarak süratli şekilde kriz masası oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Olayları yakından izleyeceğiz. Olayın kapatılmaması için üzerine gideceğiz. Olay kapatılmamalı, tüm ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklanmalı."
Kaynak: AA