Kars Sultan Alparslan Koleji’nde Post Box Yarışması Yapıldı

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencileri yepyeni ve heyecan dolu bir etkinliğe katılmanın heyecanını yaşadılar.

Kars Sultan Alparslan Koleji’nde Post Box Yarışması Yapıldı
Yarışmanın başlangıç anından itibaren heyecanlarını kontrol etmekte zorlanan öğrenciler, yarışma boyunca İngilizce konuşarak hem soruların cevaplarını bulmaya çalıştılar, hem de bilgi hazinelerine taptaze bilgiler katmanın mutluluğunu yaşadılar.
Kars Özel Sultan Alparslan Koleji İngilizce öğretmenlerinin öğrencilerin işledikleri konularla bağdaşık hazırladıkları Post-Box yarışması öğrencilerin koridorda heyecanlı koşuşturmalarıyla 1. Derste gerçekleştirildi.

İngilizce soruların alternatif farklı çeldirici cevaplar okulun 1. katındaki duvarlara asılmış ve öğrencilerden bu soruların cevaplarını ellerindeki cevap kağıtlarına yazarak sonrasında Post Box’u bulup içine atmaları istendi. Daha sonra Post Box kutusunu açtığımızda en çok doğru cevabı bulan öğrenciler 5/A Tuğçenaz Akgün, 5/B Esat Can ve Ünzile Bakır oldu. Dereceye giren öğrenciler ise ödüllendirildi.

Bu etkinlikleri yapılmasının amacı; öğrencilerin öğrendikleri bilgileri tekrar etmeleri ve geliştirmeleridir. Aynı zamanda var olan bilgilerini beyin jimnastiği yaptırarak bilgilerini açığa çıkarmaktır.

Post Box “Posta kutusu” yarışması öncesinde öğrencilerin seviyesine uygun bir genel kültür sorusu hazırlandı ve bu okulun değişik yerlerine asıldı. Öğrenciler bu soruların cevaplarını bulduktan sonra adını- soyadını ve sınıfını yazarak bir kutuya “post box” atıyor. Soruya doğru cevap veren öğrenciler ile yanlış cevap veren öğrenciler bu şekilde tespit ediliyor.
Kaynak: İHA