Kadın Sağlıkçıları Derneği Kuruldu

Denizli Kadın Sağlıkçılar Derneği’nin (DEKSAD) ilk genel kurulu yapıldı.

Kadın Sağlıkçıları Derneği Kuruldu

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Servergazi Mahallesi’nde bulunan dernek merkezinde yapılan genel kurula üyeler büyük ilgi gösterdi. Genel kurulda konuşan dernek başkanı Gülay Dinç, derneklerinin ‘Küçük bir iyilik birçok başka hayatı etkiler’ sloganıyla 15 Kasım 2013 tarihinde yola çıktığını söyledi.

Öncelikli hedeflerinin sağlık ve yaşam kalitesini arttırmak olduğunu kaydeden Dinç, “İlimizde bulunan tüm kadın sağlık mensuplarının katılımıyla ülkemiz ile dünyada sağlığın ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlamak. Ben Değil Biz Olma, din, dil, ırk ayrımı yapmadan sağlık çalışanları olarak insani vazifelerimizi ve sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz. Yardımlaşma ve Dayanışma, insani ve mesleki haklarımız korumak ve geliştirmek için sağlık mensupları arasında yardımlaşma ve dayanışma sağlamaktır.Sağlık mensupları olarak, sosyal ve kültürel alanda değim ve gelişimimizi sağlayan etkinliklerde bulunmaktır.

Dernek Başkanı Gülay Dinç’in konuşmasının ardından seçimlere geçildi. 72 üyesi bulunan DEKSAD’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Gülay Dinç, Burtay Akbulut, Hatice Erbeyin, Funda Hepşen Eretekin, Ayşegül Canan, Cennet Özer, Şule Dalca, Sermin İşler, Emine Erdoğan Toklu ve Tuğba Koç.
Kaynak: İHA