Afad Başkanı Dr. Fuat Oktay Şırnak’ta İncelemelerine Devam Ediyor

Şırnak, Mardin ve Diyarbakır illerimizde kapanan yolların açılması ve mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmaları, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın sahada, yerinden yürüttüğü koordinasyon faaliyetleriyle sürüyor.


AFAD tarafından yapılan açıklamada, yol açma ve kurtarma faaliyetleri, Başbakanlık AFAD’ın koordinasyonunda Genelkurmay Başkanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri, Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıkları ve ilgili tüm bakanlıkların, Karayolları Genel Müdürlüğünün, Valilikler ile Kızılayın çalışmalarıyla devam ettiği kaydedildi.

Başbakanlık AFAD’ın organizasyonu ile yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucu; başta Doğu Anadolu Bölgemizde olmak üzere, ülkemizin çeşitli illerinde toplam 664 kişinin kurtarılarak, güvenli bölgelere tahliye edildiği ifade edildi.

AFAD’ın koordinasyonu ile; mahsur kalan vatandaşlara 25 bin 700 kumanya, 11 bin 900 ekmek, 500 adet vücut ısıtıcısı dağıtıldığı, 9 bin battaniyenin de ihtiyaca göre bölgede dağıtımı devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:
“Yol açma faaliyetlerinde, 544 araç ve 30 paletli ambulans ile 17 adet kar aracı görev yapmaktadır. Yol açma faaliyetlerinde; bin 252 personel görev almıştır. Şanlıurfa’dan Habur’a kadar bütün yol çift yönlü olarak ulaşıma açılmıştır. Şehirlerarası ana yollar trafiğe açılmış olup, kapanan ilçe, köy ve mezra yollarının açılması için başlatılan çalışmalar sürdürülmektedir. Yollarda meydana gelebilecek olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışmaları devam etmektedir.”
Başbakanlık AFAD Başkanı Dr. Oktay bölgedeki incelemeleri çerçevesinde; Mardin’in Nusaybin ilçesinde Suriyeli misafirlerin kaldığı barınma merkezine de geçerek kış koşullarına karşı alınan önlemleri ve yapılan hazırlıkları yerinde kontrol etti. Ayrıca barınma merkezinde kış aylarında ısınma ihtiyacının yangınlara sebebiyet vermemesi için yangına karşı dayanıklı olarak geliştirilen alev yürümez çadırları da tetkik ederek kontrollerde bulundu

Kaynak: İHA