Chpli Piriştina'ya Anadolu Birliği Desteği

İzmir’de en etkin sivil toplum kuruluşlarından olan Anadolu Birliği Derneği’nin Başkanı Koçali Al, Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina’ya tam destek verdiklerini deklare etti.

Chpli Piriştina'ya Anadolu Birliği Desteği

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelerek İzmir’e yerleşmiş kişilerin öncülüğünde kurulan Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koçali Al, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görüştüğü Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina’ya tam destek vereceklerini deklare etti. 2003 yılından bu yana başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken derneğin başkanı Koçali Al, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın sivil toplum kuruluşları aracılığıyla örgütlenmekten geçtiğini belirtip, “İzmir’de barış ortamını sağlayan, her kesimden insanın yer aldığı dernek olarak yakından izlediğimiz Sayın Levent Piriştina’yı destekliyoruz” diye konuştu.

Bürokratik zihniyetli yöneticiler yüzünden kentlerin geri kaldığını vurgulayan Al, “Bürokratik kökenle gelen başkan adayına karşıyız. Açıkladığı projeler ve kamuoyuna verdiği mesajlarla beğeni toplayan Sayın Piriştina’nın Buca’da birleştirici olacağına inanıyoruz. Bu ismin etrafında büyük bir aile oluşabileceğini görüyoruz” dedi.

Anadolu Birliği Derneği’nin verdiği açık destekten ötürü mutlu olan Levent Piriştina ise, ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışıyla hareket edeceğini tekrarladı. Piriştina, proje ve hizmetlerinde halkın ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini dikkate alacağına vurgu yaptı.

Dernek yöneticilerine projeleri hakkında bilgi veren Levent Piriştina, birkaç mahalleyi kapsayan çok amaçlı salonların yapımına önem vereceğini aktardı. Piriştina, sokakta yapılan nişan, düğün, sünnet düğünü ve asker uğurlaması gibi özel günlerin bu salonlarda yapılacağını dile getirdi. Aynı zamanda sportif ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı salonların yıl boyunca sivil toplum kuruluşlarının aktivite ve toplantılarına da ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Üniversite kenti olan ve genç nüfusun yoğun yaşadığı Buca’nın sosyal donatı alanlarına ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA