Suriyeli Çocuğun 'Maganda' Kurşunuyla Ölmesi

Pompalı tüfekle rastgele ateş açarak, 14 yaşındaki Suriyeli Abdullah Sakka'nın ölümüne neden olduğu ileri sürülen zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde 5 ay önce pompalı tüfekle rastgele açılan ateşte vurulan Abdullah Sakka'nın hayatını kaybettiği olayı gerçekleştirdiği iddia edilen ve aynı mahallede internet kafe işleten S.A. (22), Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Mardin'in Nusaybin ilçesinde yakalandı.
Adana'ya getirilen ve suçunu itiraf eden S.A'nın, ifadesinde, "Çok pişmanım. Hiç günahı olmayan bir çocuğun ölümüne neden oldum" dediği öğrenildi.
S.A'nın, yanında çalışan bir kişiyle kavga eden grubu korkutmak için pompalı tüfekle ateş açtığı, Abdullah Sakka'nın bu sırada vurulduğu öne sürüldü.
S.A, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Ülkesindeki iç savaştan kaçarak olaydan 8 ay önce ailesiyle Adana'ya gelen Abdullah Sakka, dayısının oğlu Abdullah Hatib (14) ile bisikletle gezdiği sırada kavga eden gruptan bir kişinin pompalı tüfekle rastgele ateş açması sonucu yaralanmış, özel bir hastanede hayatını kaybetmişti.
Sakka'nın cenazesi, Adana'da toprağa verilmişti.
Kaynak: AA