Muğla'da Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı Seçimi Yapıldı

2013-2014 eğitim öğretim yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçiminde, Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Özünlü yeniden başkanlığa seçildi.

Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla önce okullarda, ardından ilçelerde ve son olarak il merkezinde yapılan Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak başkanlığında, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi konuşan Uçak, seçimlerin Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında yapıldığını belirterek, "Katılımcı olma, demokrasiyi benimseyebilme becerilerinin kazandırılması amacıyla sizler önce sınıflarınızda sınıf temsilcisi, ardından okul temsilcisi, en son ilçe temsilcisi unvanını alarak buraya geldiniz. Seçimin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Meclis başkanlığı için ilçeler ve merkezden 6 öğrenci yarıştı. Başkanlığa adaylığını koyan Sena Tüfekçi, Aykut Güner, İsmet Durgut, Yağmur Nil Küçük, Hüseyin Burak Özünlü ve Özgür Sevim, kürsüye çıkarak öğrencilerden oy istedi.
Adayların konuşmalarının ardından öğrenciler, oy zarflarını sandığa attı. Oylar kullanıldıktan sonra sandık, sandık kurulu üyeleri tarafından açıldı ve oylar açık sayım usulüyle öğrenci temsilcilerinin önünde sayıldı.
54 öğrenci temsilcisinin oy kullandığı seçim sonucunda mevcut başkan Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Özünlü, 19 oyla yeniden başkanlığa seçildi.
Kaynak: AA