Aesob Başkanı Sevimçok Esnafı Uyardı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 01 Ocak 2014’ten itibaren, yanında bir işçi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfa giren esnafı da kapsamına alacağını belirtti.

Aesob Başkanı Sevimçok Esnafı Uyardı

Yasaya göre tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 50’den az çalışanı olan işyerlerinin, iş güvenliği uzmanı, doktor ve sağlık personeli çalıştırmak ya da danışmanlık hizmeti almak zorunda olduğunu belirten AESOB Başkanı Sevimçok, büyük cezalar içeren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında birlik bünyesindeki tüm odalara eğitimlerin verildiğini kaydetti.

Sevimçok, her işyerinde ortaya çıkabilecek risklerin değerlendirilmesi ve acil eylem planının belirlenmesi gerektiğini de belirterek, tek başına çalışan esnafın da acil eylem planı ve risk değerlendirmesi yaptırmasının kanuni bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Sevimçok, konu ile ilgili olarak süreç içerisinde esnafın mağdur olmaması ve bilgi kirliliğinin önlenmesi açısından güvenilir olan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) kuruluşlarından da destek almalarında yarar gördüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA