Arnavutluk Büyükelçisi Muçaj, Kto'yu Ziyaret Etti

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk'ü ziyaret etti.

Muçaj, ziyaretteki konuşmasında, Konya ile ticari işbirliğini geliştirecek adımlar atmak istediklerini söyledi.

Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Muçaj, "Türkiye ile Arnavutluk arasında son dönemde siyasi ilişkiler gelişiyor. Ekonomik olarak ilişkilerimizi de geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin gösterdiği ekonomik atılım içerisinde dikkati çeken şehirlerden birinin de Konya olduğunu ifade eden Muçaj, Konya ile ticari ilişkileri geliştirmek için büyükelçilik olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını aktardı.
Konya ile ticari bağlantıları kuvvetlendirmek amacıyla Konya'da Fahri Konsolosluk açacaklarını da vurgulayan Muçaj, "Akınsof Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Arnavutluk'un Konya'daki fahri konsolosu olarak görev yapacak. Ziyaret vesilesi ile Konya ile ticari işbirliğini geliştirecek adımları atmak istiyoruz" diye konuştu.

Öztürk ise Arnavutluk Büyükelçisi'ni Konya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye son on iki yılda gösterdiği büyüme ile dünyanın en fazla büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
"Orta ve orta üstü nitelikli ürün ihracatında Türkiye'nin dördüncü büyük şehri olan Konya, bilişim, elektronik, madeni eşya sektörlerinde de ihracatını hızla artırmaktadır. Hedefimiz 2023'te 15 milyar dolar ihracat rakamını yakalamaktır. Bu açıdan potansiyel arz eden ihracat pazarlarımızı değerlendirmek istiyoruz. Türkiye ve Arnavutluk'un yakın siyasi ilişkilerini rağmen yeterli ticari işbirliğini sağlayamadığını görmekteyiz. Konya ile Arnavutluk arasındaki ilişkisi de Türkiye ortalamasından daha düşük. Geçmişte ikili işbirliğinin ihmal edildiğini düşünüyoruz. Ziyaretin işbirliğini geliştireceğine inancımız tamdır. Arnavutluk'un ithalat kalemlerine baktığımızda büyük paya sahip ürünlerin Konya'nın üretim yelpazesi içinde yer aldığını görmekteyiz. Bu açıdan Arnavutluk ile Konya'nın büyük bir ticari potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. İkili ticari ilişkilerin daha iyi seviyelere gelmesi adına Konya Ticaret Odası olarak işbirliğine hazırız. Konya'da Arnavutluk'un Fahri Konsolosluğu bulunması karşılıklı işbirliği açısından büyük fayda sağlayacaktır."
Kaynak: AA