Vefat Eden Kooperatif Ortağının Hem Borcu Silindi Hem De Tazminat Ödendi

Bir traktör kazasında hayatını kaybeden Pamukovalı çiftçi Ali İri hayattayken Tarım Kredi Kooperatifinden 100 TL karşılığında yaptırdığı ortak kaza sigortası kapsamında hem kooperatifi olan 22 bin TL2’lik borcu silindi hem de varislerine 80 bin TL tazminat ödemesi yapıldı.

Vefat Eden Kooperatif Ortağının Hem Borcu Silindi Hem De Tazminat Ödendi

1078 Sayılı Pamukova Tarım Kredi Kooperatifi 2436 nolu ortağı Ali İri traktör ile yaptığı kaza sonucu vefat etti. Vefat eden Kooperatif ortağının kederli ailesinin evine köy muhtarı ve Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Recep Garip ve Kooperatif Müdürü Menderes Topal ile Bölge Birliği Şefi İlhan Akyol ve Yılmaz Pehlivan taziye ziyaretinde bulundu.

Ölen ortağın 100 TL vererek yaptırmış olduğu 80 bin TL’lik ortak kaza sigortası tazminatı varislerine teslim edilerek kooperatife olan 22 bin 170 TL’lik borcu sigorta tarafın karşılandı. Ölen ortağın eşi Emine İri ve çocukları Hatice, Nigar, Resul ve Erçetin İri ise kooperatif aracılığı ile 120’şer TL karşılığı kendilerine 100’er bin TL teminatlı kaza sigortası yaptırdılar.

Bölge Şefi İlhan Akyol, “Sigorta Yaptırmanın Kooperatife sigorta poliçesi üretmekten ziyade zor şartlarda üretim yapan ortaklarımızın ve çiftçilerin bir yıllık emeğinin karşılığı olan ürünlerini beklenmedik olaylar karşı TARSİM ile güvence altına alırken, kaza sigortası yaparak ölüm halinde varislerine maddi destek sağlamaktır. Bunun için ortaklarımızdan peşin para da talep etmiyoruz. İsterlerse faizsiz kredilendiriyoruz. Ülkemizin gelir düzeyi en düşük kesimini oluşturan çiftçilerimizin, sigorta bilincinin gelişmesi ve yerleşmesi için biz Tarım Kredi Kooperatifleri olarak sürekli köy toplantıları yaparak en ücra köylerde yaşayan insanlara sigortanın önemi anlatmaktayız. Böyle ölümlü kazalarda elbette çok üzülüyoruz. Ölen Ali İri ağabeyimizin kederli ailesinin üzüntülerini paylaşıyoruz ancak diğer taraftan ortağımızın varislerine ödediğimiz tazminat ile maddi olarak sıkıntılarının giderilmesine az da olsa katkı sağlamanın huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Köy muhtarı ve Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Recep Garip ise ortak kaza sigortasını kendilerinin iyi bildiklerini ve bu yüzden bütün kooperatif ortaklarına tavsiye ettiklerini söyledi.

Garip, “Komşularımın ve kooperatif ortaklarımın Allah vermesin herhangi bir kaza sonucu varislerinin en azından maddi olarak mağdur olmalarının önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kooperatif Müdürü Menderes Topal da, “Ben sigortacılığı çok önemsiyorum. Pamukova Tarım Kredi Kooperatifinden önce çalıştığım yerlerde de ortaklarımıza sigortanın önemini anlatmaya çalışıyordum. Pamukova’da yaşayan çiftçilerimizin sigorta yaptırma konusunda daha bilinçli olduğunu gördüm” dedi.

Kaynak: İHA