Bulgaristan'da '2013 Yılın İnsanı' Ödülleri

İnsan haklarını savunma alanında faaliyet gösteren Bulgaristan Lahey Komitesi (BHK), "Yılın İnsanı" dalında dağıttığı ödüllere, 2013 yılında Bulgaristan'a gelen sığınmacıları ve onları hoşgörü ile karşılayaları laik gördü.

BHK'nin başkent Sofya'da 10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlediği ödül töreninde konuşan BHK Genel Müdürü Krasimir Kınev, "Ölümü göze alan, yaşama sarılıp çocuklarının geleceğini düşünen bu insanlar, onurlu insanlardır. Bu yıl birbirinden ayrılmaz olan sığınmacılar ve onlara kucak açanlar, ödüllerimize laik görüldü" diye konuştu.

Konuşmasında sayıları 12 bine yaklaşan Bulgaristan'daki Arap ve Afrika kökenli sığınmacılarının durumunun son derece zor olduğunu ifade eden Kınev, "BHK olarak Bulgarisan'daki sığınmacıların durumunun, ülkenin insan hakları alanında yaşadığı en büyük sorunu oluşturduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
Kınev, sığınmacıların düşmanca bir ortama girmek istemediklerini, ülkede ayrımcılık ve 'farklı görünen herkese karşı' nefretin tırmandığı bir yaklaşımla karşılandıklarını öne sürdü.
Kaynak: AA