Ünlü Yazar Alberto Manguel Konya'da

"Şehir ve Oyun" temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında Türkiye'de bulunan yazar Alberto Manguel, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" isimli denemesinde bahsettiği Konya'ya geldi.


Konya'da 2 gün geçiren Manguel, başta Mevlana Müzesi olmak üzere Tanpınar'ın "Beş Şehir" kitabında bahsettiği tarihi mekanları gezdi.

Manguel, ardından, kentteki yazar ve akademisyenlerle, Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programda bir araya geldi. Alberto Manguel, Festival Koordinatörü Fatma Cihan Akkartal ile katıldığı programda, Mevlevilik ve Konya kültürü hakkında yazar ve akademisyenlerden bilgi aldı.

"Konya'nın Mevlana'nın şehri olduğunu biliyordum" diyen Manguel, kentte bunca güzelliği bir arada bulmayı beklemediğini söyledi.

Şehrin eski hali ile modern hali arasındaki uyumun mükemmel olduğunu ifade eden Manguel, "Konya Büyükşehir Belediyesinin, Konya'nın tarihi zenginliklerini korumak için bunca yatırım yapması çok önemli bir şey. Sokakların temizliği beni çok etkiledi. İnsan, bazı şehirlere gidince burada mutlu olabilirim duygusuna kapılır. Konya da benim için böyle bir şehir" şeklinde konuştu.

Alberto Manguel, Konya'nın dışında Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" eserinde yer alan İstanbul, Ankara, Bursa ve Erzurum'da da çeşitli programlar gerçekleştirecek. Manguel'in, bu 5 şehirdeki izlenimlerini bir kitapta toplayacağı bildirildi.

Kaynak: AA