Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için dostluğun kazanması temennisinde bulunarak, "Siyasetin yeri meydandır, kürsüdür, sandıktır. Siyasetin yapılacağı yer siyasi partilerdir, siyasetin yapılacağı yer taraftar kulüpleri, dernekleri değildir" dedi.


Bakan Kılıç, bakanlığının yatırımları ile ilgili incelemelerde bulunmak için geldiği Isparta'da Vali Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Isparta'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Bir gazetecinin, " ile ilgili en 'güzel mesajı yayınlayan 10 kişiye bilet, 100 kişiye de forma' yönünde sosyal medyadan bir çağrınız var, güzel mesajlar belirlendi mi?" sorusu üzerine Kılıç, listeyi hazırladığını ve yine sosyal medya üzerinden duyuracağını söyledi.

Her iki takımın da ortak renginin sarı olduğunu ifade eden Kılıç, "Ortak rengi olmayan takımların da ortak değeri futboldur. Futboldan da önce, sevgi ve insan gibi yaşatılması gereken değerler var. Hiçbir şey, insana yönelik sevgiden, insana duyulan aşktan daha önemli değildir. Kainatta var olan her şey insana hizmet etmek için var. Bütün beşeri sistemlerin tek gayesi insanı mutlu etmektir. Yüce dinimizin de tek gayesi insanı mutlu etmektir" diye konuştu.

Futbolun 3 ihtimalli olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, taraftarın takımını kaybettiğinde de kazandığında da desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Müsabaka kaybedildiğinde husumet üretmenin, düşmanlık geliştirmenin hiç bir anlamı olmadığını söyleyen Kılıç, işte, aşta beraber olan insanların tribünlerde de birlikte olabileceklerini kaydetti.

- "Deplasman yasaklarını kaldırmak taraftarın elinde"

Kulüpler arasında alınan karardan dolayı deplasmana taraftarın giremediğini hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Derbinin renginin sarı vurgusuna sahip çıkarak taraftara da bir çağrıda bulunuyorum. Deplasman yasaklarını kaldırmak taraftarın elinde. Taraftar isterse bunu başarabilir" dedi.

Derbi öncesinde kulüp başkanlarına, teknik direktörlerine, takım kaptanlarına, ortamı gerecek bir açıklama yapmadıkları için teşekkür eden Kılıç, herkesin sevgiye ve barışa sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Maçta kimsenin kaos ve anarşi beklememesi çağrısında bulunan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset bizim işimiz. Siyasetin yeri tribün değil, sandık. Onun gereğini biz sandıkta yaparız. Siyasetin yeri meydandır, kürsüdür, sandıktır. Siyasetin yapılacağı yer siyasi partilerdir, siyasetin yapılacağı yer taraftar kulüpleri, dernekleri değildir. Siyasi sloganları siyasiler kullansın bırakalım, siyasi sloganları tribünler kullanmasın. Tribünler siyasi slogan kullandığı zaman maalesef birbirine düşüyor. Muhalefetin de kendi görevini bir tarafa bırakıp tribünlerden medet umar hale gelmemesi lazım. O nedenle derbinin rengi sarı, herkes rengine sahip çıksın. Tabii ki herkes kendi takımını sevecek, bundan doğal birşey olmaz. Herkesin takımından daha büyük olan birşey var, Türk milletinin ihtiyaç duyduğu birşey var, o da birlik, beraberlik kardeşlik iklimidir. Bunu görürsek mesele kalmaz."

- Başbakan Erdoğan'ın yurtlarla ilgili açıklaması

Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri ve yurtlarla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine Bakan Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın kaygı ve hassasiyetini çok iyi anlaşılması gerektiğini bildirdi. Erdoğan'ın açıklamalarını destekleyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın sözlerini ve cümlelerini onun kullandığı mecranın dışına taşıyanları da doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Sayın Başbakanımızın kasettiği anlam başka, bu konu üzerinden siyasi rant oluşturmak isteyelerin yol açtığı polemikler bambaşka bir noktada. Gençler üzerinden yürüten tartışmaların zina, fuhuş ya da cinsellik ekseninde yürütülmesi son derece yanlış. Bu gençler Cumhuriyetimizin geleceği. Bu gençlerin aydınlık yarınların güvencesi, gençlerin sağlıklı koşullarda barınması, gençlerin doğru yerlerde kalması, gençlerin geleceğe en sağlıklı koşullarda hazırlanması elbetteki başta Başbakanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin görevidir."

Başbakan Erdoğan'ın söz ve cümlelerinin bulunduğu noktadan alınıp tamamen farklı bir noktaya taşındığını ifade eden Kılıç, kimsenin buna hakkı olmadığını belirtti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun devlet yurtlarında kalmak isteyen gençler için en sağlıklı barınma koşullarını oluşturmaya yönelik mücadelesini sürdürdüğünü söyleyen Kılıç, yurt talebini karşılamak için yurt kiralama projeleri geliştirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA