Muammer Hastepe’nin İsmi Caddede Yaşayacak

24 yıl bir fiil muhtarlık görevi yaparak Nazilli’ye hizmet veren ve geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde kalp yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitiren merhum Muammer Hastepe’nin ismi caddede yaşayacak.

Muammer Hastepe’nin İsmi Caddede Yaşayacak

24 yılık muhtarlık görevini sürdürdüğü sırada kronik kalp yetmezliği yüzünden rahatsızlanan Muammer Hastepe muhtarlık görevinden ayrılarak Nazilli Devlet Hastanesinde tedavi görmeye başladı.

Ancak 6 ay boyunca uygulanan tedavilere rağmen kalbine yenik düşen 74 yaşındaki Muammer Hastepe hayatını kaybetti. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yaklaşık 5 dönem Yıldıztepe mahallesinin muhtarlığını yapan Muammer Hastepe’nin isminin geçen yıl yenilenen kanal yolunda yani Kurudere Caddesinde yaşatılması için teklif sunmasının ardından yapılan son belediye meclis toplantısında yıllarca muhtarlığını yaptığı Yıldıztepe Mahallesindeki Kurudere Caddesi isminin değiştirilerek Muammer Hastepe caddesi olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Kararın alınmasının hemen ardından da belediye yetkililerince hazırlatılan Muammer Hastepe’nin isminin yazılı olduğu Muammer Hastepe Caddesi tabelası eski Kurudere Caddesi’ne yerleştirildi.

Oy birliği ile kararın alınmasından dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Haluk Alıcık; “Nazilli’mize hizmet etmiş bırakın Nazilli’yi ülkemiz için hizmet etmiş şahsiyetler bizim için çok önemli. Bu şehir ya da ülkemiz için tek bir çivi çakmış olsa bile bu fani dünyadan göç edip gitmiş olan kişilerin isimlerini yaşatmak, ölümsüzleştirmek bizlerin görevidir. Bu güne kadar yaptığımız hizmetlerimize vatanımız ve Nazilli’miz için bir şeyler yapmış ya da vatan uğruna canını vermiş önemli şahsiyetlerin isimlerini vererek yaşatmaya özen gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Bunu yaparken de hiçbir şekilde siyasi bir amaç gütmeden, taraf gözetmeden yapıyoruz. Rahmetli Muammer Hastepe muhtarımız da az değil 5 dönem yani 24 yılını muhtarlık görevine vermiştir. Bu kadar yıl muhtarlık vazifesini yapmak çok az kişiye nasip olur. 5 dönem peş peşe muhtar seçilen Muammer ağabeyimiz verdiği hizmetleri ile mahalle sakinlerinin gönüllerini her daim fethetmiştir. Mahalle sakinlerinin çok sevdiği muhtarları Muammer Hastepe her zaman kalplerde yaşayacaktır. Yaz aylarında yenilediğimiz Kurudere Caddesi bundan böyle Muammer Hastepe Caddesi olarak hep baki kalacaktır. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin, Onu seven öncelikle ailesine sonra da tüm mahalle sakinlerine sabırlar versin” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, son olarak önümüzdeki günlerde de ailesinin de katılımıyla düzenlenecek bir törenle Muammer Hastepe Caddesinin açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA