Kayıp Çobanı Bulmak İçin Afad ve Jandarma Seferber Oldu

Çorum’da hayvanları otlatırken kaybolan genç çobanı bulmak için İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve jandarma seferber oldu.

Kayıp Çobanı Bulmak İçin Afad ve Jandarma Seferber Oldu

Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Yakuparpa köyünde yaşayan Mahsun Gözübüyük (18) hayvanları otlatmak için yaylaya çıktı. Genç çobanın akşam eve dönmemesi üzere köylüler Gözübüyük’ü aramaya başladı.

Genç çobana ulaşamayan köylüler ve ailesi bu kez jandarmayı arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine köye giden jandarma ekipleri, gece yoğun sis ve yağış nedeniyle şahsa ulaşamayınca Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi.

Sabaha kadar yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamayınca İl Jandarma Merkez Komutanlığı ve komandolardan oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ekip ve jandarmaya ait bir arama kurtarma köpeği ile Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliğinden 7 kişilik arama kurtarma ekibi ve 2 adet arama kurtarma köpeği arama faaliyetlerine katıldı.

50 asker ve Çorum İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü başkanlığında 2 şube müdürü ve 17 arama kurtarma personeli arama faaliyetlerini köylülerle birlikte havanın kararmasına kadar sürdürse de çobana ulaşılamadı. Arama faaliyetleri yoğun sis, elverişsiz hava koşulları ve havanın kararması nedeniyle sabah devam etmek üzere durduruldu.

Gözübüyük ailesi, dünden beri haber alınamayan oğulları için endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.
Kaynak: İHA