Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hepimizin hep beraber her zeminde tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demesi lazım, doğru olanı budur.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklaması
Biz bunu diyerek bu günlere geldik, milletimizin birlik ve beraberliğini savunarak geleceğe yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Burdur’da yaptığı bir dizi açılışlardan sonra akşam saatlerinde Bucak ilçesini ziyaret etti. Bakan Suat Kılıç’ı Cumhuriyet Caddesinde Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, protokol ve partiler karşıladı. Cumhuriyet Caddesinde esnafları gezen Bakan Kılıç, esnaflar ile sohbet ederek hatır sordu. Üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği Bakan Kılıç’a öğrenci ve öğrenci velileri “Bucak’ta öğrencilere evleri ve öğrenci apartlarını 400-450 TL ile kiralanıyor. Bu rakamlar çok fahiş fiyatlar” denilmesi üzerine Bakan Kılıç, “Çok ayıp, demek ki fırsatçılık yapılıyor. Ne söyleyeyim çok ayıp. Bucak’a daha Kredi ve Yurtlar Kurumunca 500 yataklı bir yurt kazandırmıştık. Şimdi tekrar 500 yataklı bir yurt daha yapacağız. Ne kadar yeterli olur bilemiyorum” dedi.

Cumhuriyet Caddesi boyunca esnaf ve öğrenciler ile sohbet eden, hatır soran Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra Bucak Belediyesine geçti. Belediye önünde kısa bir konuşma yapan Bakan Kılıç, “Burdur’da milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile AK Parti ailesi olarak hep birlikte sürdürüyoruz. Armudun sapı, üzümün çöpü diyerek bir birimizde kusur aramayız, bu bir hizmet yolculuğudur, bu hizmet yolculuğunu can ile baş ile devam edeceğiz. Bucak Belediyesi hizmetlerini bizim adımıza, devam ediyor, hükümetimiz ve başbakanımız adına devam ediyor. Türkiye’nin düşmanı çok, bizim bir birimize dost olmamız lazım. Hangi partili olursa olsun hizmetler konusunda bir araya gelmesi lazım. Hepimizin hep beraber her zeminde tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demesi lazım, doğru olanı budur. Biz bunu diyerek bu günlere geldik, milletimizin birlik ve beraberliğini savunarak geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Bir insan annesinden Türk, Kürt, Sünni, Alevi olarak dünyaya gelebilir önemli olan ayrışmak değil, birbirimize zarar vermek değil, bu ayrışmayı biz yapmıyoruz. Dünyaya nerede geleceğimize biz karar veremiyoruz. Bucak’ta mı, Ergani’de mi? Dünyaya geleceğimizin kararını biz vermiyoruz Allah bilir. Ama bizim karar verebileceğimiz konular var. Bölmeden, bölünmeden aynı bayrağın altında toplanabiliriz. Birbirimize kenetlenebiliriz, 76 milyon Türkiye’nin her köşesinde aynı istiklal marşı, aynı geleceği beraber inşa edebiliriz” dedi

“Bazıları Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Mardin’e, Batman’a gitmemiş, Şırnak ve Hakkari’de bir tane parti mitingi düzenlememiş, biz Türkiye’yi böldürmeyiz diyorlar, oraya giden böldürmeyiz diyen var ise ona inan, oraya gidene inan, oraya giderek hizmet götürerek orayı bura ile bütünleştirip kardeşlik duyguları ile kucaklaştırana inanılması gerektiğini bunu yapan da biziz” diyen Bakan Kılıç, “Çanakkale’de, Sarıkamış’ta beraberdik, Dumlupınar’da beraberdik. Dünya var oldukça bu bayrağın gölgesi altında bölünmeden, parçalanmadan bir ve birlik olmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye önünde yaptığı konuşmadan sonra Bucak Belediye binasına geçen Bakan Suat Kılıç’a Belediye Başkanı Ramazan Ayaz Bucak salepi ikram ederek, Bakan Suat Kılıç’ın mermer mozaikten yapılmış resmini ve Osmangazi’de çekilmiş fotoğraflarını hediye etti.

Bakan Kılıç, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hami Yıldırım, Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, talebi olan kurum, kuruluş ve vatandaşlarla basına kapalı olarak istek ve talepleri dinledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç daha sonra Bucak’tan ayrılarak Antalya’ya hareket etti.
Kaynak: İHA