Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Burdur'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Adam hayatında Diyarbakır'a gitmemiş, Mardin'e gitmemiş, Batman'a gitmemiş, Şırnak'ta Hakkari'de hayatı boyunca bir tane parti mitingi düzenlememiş, 'Türkiye'yi böldürmeyiz' diyor. Onu geç. Oraya giden 'Böldürmeyiz' diyorsa ona inan" dedi.


Bakan Kılıç, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, belediyelerin yerelden, hükümetin de genelden çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Burdur'a önemli yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Kılıç, bugün bu yatırımları yerinde incelediğini belirtti.

Burdur'un doğalgaz kullanan kentler listesine girdiğini ve bundan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayan Kılıç, "Daha önce sadece birkaç il doğalgaz kullanırken, bugün Türkiye'nin bütün illerinin doğalgaza kavuşturulması için proje üretiliyor. Temiz bir çevre için doğalgaz projesi çok önemli. Burdur için de doğalgaz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

- "Türkiye'deki sağlık sistemi ABD'de yok"

Bakan Kılıç, daha sonra ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'deki sağlık sisteminin ABD'de olmadığını ifade etti.

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin harçlarının kaldırıldığını, İngiliz hükümetinin üniversite öğrencilerinin harçlarını 3 katına çıkardığını dile getiren Kılıç, "Türkiye, nereden nereye geldi. 2006-2007'de 'Her ile bir üniversite kuracağız' dediğimizde, muhalefette 'Hayal görmeyin, milleti kandırmayın, milletin aklını hafife almayın' gibi takılanlar vardı. 'Her ile bir üniversite kurulmaz' diyenler vardı. 'Kurulsa bile hoca bulunmaz öğrenci bulunmaz' diyenler vardı. Buna rağmen kurduk bu üniversiteleri" dedi.

Kılıç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi ile öğrenci yurdunun inşaatında incelemelerde bulundu. Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Kılıç, gençlere ülkeye yararlı bireyler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'nu da ziyaret eden Kılıç, burada basına kapalı olarak öğrencilerle görüştü.

- "Hepimizin her zeminde tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demesi lazım"

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz'ı da ziyaret eden Kılıç, buradaki açıklamasında Türkiye'nin düşmanının çok olduğunu ifade ederek, "O nedenle birbirimizle dost olmamız lazım. Hangi parti olursa olsun, her kardeşimizin hizmetler konusunda biraraya gelmesi, kenetlenmesi lazım. Hepimizin her zeminde tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demesi lazım. Doğru olan budur. Milletimizin birliğini ve bütünlüğünü savunarak geleceğe yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıç, bir insanın annesinden Türk, Kürt, Sünni olarak doğabileceğini ya da Alevi bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelebileceğine dikkati çekerek "Önemli olan ayrışmak değil, birbirimize zarar vermek değil. Bu ayrışmayı biz yapmıyoruz. Allah'ın takdiri. Kimden nerede dünyaya geleceğimize biz karar vermiyoruz" diye konuştu.

İnsanların karar verebileceği konuların da olduğunu, bunların bölmeden bölünmeden aynı bayrağın etrafında toplanmak ve kenetlenebilmek olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"76 milyon Türkiye'nin her köşesinde aynı İstiklal Marşı'yla aynı geleceği beraber inşa edebiliriz. Hedefimiz bu. Adam hayatında Diyarbakır'a gitmemiş, Mardin'e gitmemiş, Batman'a gitmemiş, Şırnak'ta Hakkari'de hayatı boyunca bir tane parti mitingi düzenlememiş, 'Türkiye'yi böldürmeyiz' diyor. Onu geç. Oraya giden 'Böldürmeyiz' diyorsa ona inan. Oraya gidene inan. Oraya hizmet götürene inan. Orayla burayı bütünleştirip kardeşlik duygularıyla kucaklaştırana inan. Bunu yapan biziz. Dünya var oldukça bu bayrağın gölgesi altında bölünmeden parçalanmadan bir olmaya birlik olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA