Ak Parti Bursa İl Başkanlığı, Aday Adaylarını Bilgilendirdi

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, aday adayları ile bilgilendirme toplantısı yaptı.

Aday adaylarına seslenen İl Başkanı Sedat Yalçın, “Aday adaylığı sürecinde dostluğumuzu, arkadaşlığımızı bozmayacağız. Adaylık kararı verildikten sonra hepimiz o adayın arkasında güç birliği yapacağız. Takım oyunu oynayacağız ve bu takım bu oyunu kazanacak” dedi.


Crowne Plaza’da yapılan toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, il yöneticileri ve 17 ilçenin belediye başkan aday adayları katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan AK Parti Bursa İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdullah Duman, seçim çalışmaları, İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Cemalettin Torun ise aday adaylığı sürecinde hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken konularda bilgi verdi.

Daha sonra konuşan İl Başkanı Sedat Yalçın ise, AK Parti için aday adaylığı sürecinin her zamanki gibi bir aile havasında süreceğini ifade etti.

Yalçın, “İçerisinde bulunduğumuz aile kurumsal yapısını tamamlamış, çok başarılı bir şekilde seçim çalışmalarını yönetmiş, Türkiye’nin önündeki 30- 40 yıl bekleyen sorunları çözmeye niyetlenmiş ve fiilen çözmüş, reform başlıklarını dünyanın dikkatini çekecek şekilde çözüm yoluna koymuş başarılı bir siyasi parti” dedi.

AK Parti’yi siyaset yapma şekliyle diğer partilerden ayıran çok önemli özelliklerinin olduğunun altını çizen Başkan Yalçın, şunları söyledi:
“Bu özelliklerden biri, AK Parti’nin uzlaşma kültürüne dayalı siyaset yapması. Kavgacı değiliz, mutlaka uzlaşmayı tercih ediyoruz. Ayrıca reformcu bir partiyiz. Tüm konularda reformcu anlayışla yaklaşıyoruz. Bunun bazen bedelleri olabiliyor ama ona rağmen reformcu kimliğini AK Parti hiçbir zaman bırakmadı. AK Parti’nin başka bir özelliği ise sistemi normalleştirmeye çalışan bir parti olmasıdır. Gerçekçi siyaset yapıyoruz. Halkı aldatan, popülizm yapan, seçim zamanı göklerdeki yıldızlara kadar vaat edip seçimden sonra unutan bir parti görüntüsü vermedik. Vatandaşın aklında böyle bir algı hiçbir zaman oluşmadı. Bu özelliğimizi de korumamız lazım. Yapamayacağımız, yerel yönetimin altından kalkamayacağı konulardan bahsetmeyeceğiz. Kucaklayıcı ve birlik siyaseti yapıyoruz. Farklılıklarımıza zenginlik gözüyle bakıyoruz. İnsanları renklerine, inançlarına, sosyal sınıflarına göre gruplandırmak az gelişmiş ülkelerin tarzıdır. Türkiye bunu aştı. AK Parti’nin içerisinde her renkten insan görebilirsiniz. Sahaya çıktığımız zaman oy alamayacağımız kimse olmamalı.”
“AK PARTİ DEĞİŞİMİN ADRESİ OLDU”
AK Parti’nin sürekli değişimin adresi olduğunu belirten Yalçın, “Bu da iktidarın önemli gerekçelerinden biridir. Toplum değişime oy verir. Sürekli değişim mesajı vermek zorundayız. Bu da AK Parti’nin önemli noktalarından biri” diye konuştu.

AK Parti’nin kurumsal yapısının çok iyi işlediğini vurgulayan Sedat Yalçın, “Bir anda 100 bin, 200 bin, 300 bin kişiyle iletişim kurabiliriz. Bunların hepsi hareket halinde… Hepsi birbirini kontrol eden sistemler. Danışma meclislerimiz düzenli yapılır, il başkanları toplantısı, MKYK toplantısı, belediye başkanı toplantıları ayrı ayrı takip edilir. Bu kurumsal yapıyla seçim yapmak çok zor değil” şeklinde konuştu.

Aday adaylığı sürecinin müsabaka kazanmak gibi algılanmaması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Böyle bir yarışımız yok. Bir süreç yönetiyoru,z bu sürecin sonunda hepimiz aynı değerde çıkabilmeliyiz. Ekran ve mikrofona dikkat edelim. Bir hata, farklı yorumlanacak bir söz bütün sistemi yok edebilir. Bunlar bu aşamada başvuracağımız şeyler değil. Daha çok adaylık sürecinde öne çıkması gerekiyor. Herkesi önemsemeliyiz. Bu süreçte vizyon sahibi görüntüsü vermeniz lazım. Yeni öğrenen değil, bir çok temel konuya hakim, ne yapmak istediğini bilen, çözümleri olan, samimi görüntü vermemiz gerekiyor. Samimi ve doğal olacağız. Yapmacık hiçbir şey siyasette geçmiyor. Bölgesel milliyetçilik, hemşehricilik konularından uzak durmalıyız. Siyasetin gücünü oradan almayalım. Heyecan, korku, stres, öfke, inançsızlık, şartlanma, önyargı, negatif düşünce gibi kavramlardan uzak duracağız” dedi.

AK Parti’nin belediyecilik kökeninden gelen bir parti olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Sedat Yalçın, konuşmasına söyle devam etti:
“Şehirlerin kalite göstergesi nedir dediğimizde, o şehirde temiz içme suyuna erişim kaçtır? Bu önemli bir kalite göstergesidir. Ulaşımda toplu taşıma aracı kullanma oranı nedir? Oranı ne kadar yüksekse, o şehir o kadar kaliteli bir kenttir. Altyapı konusunda ile ilgili yüzde kaçtayız? Planlı yerleşim oranımız kaçtır? Toplam zeminin ne kadarı planlı? Bu da o şehrin önemli bir göstergesidir. Bulunduğunuz merkezde hava kirliliği ile ilgili standartlar nasıldır? Bunlar önemli göstergeleridir.”
Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle birlikte Bursa’da 10 ilçenin daha Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olacağını hatırlatan Yalçın, “Bursa’da 7 merkez ilçenin yanına 10 tane daha yeni ilçe büyükşehir sınırları içine girecek. Tüm köylerin altyapısı, yolları büyükşehir tarafından yapılacak. Bunun en güzel örneğini Gürsu, Kestel, Gemlik ve Mudanya’da BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı yatırımları anlatarak verebilirsiniz” diye konuştu.

Konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da işaret eden Sedat Yalçın, aday adaylarına tavsiyelerde bulundu. Yalçın, aday adaylarından kentsel dönüşüm konusuna teknik olarak çalışmalarını ve hem dünyadaki hem de Türkiye’deki örnekleri incelemelerini istedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, konuşmasının sonunda, “Aday adaylığı sürecinde dostluğumuzu, arkadaşlığımızı bozmayacağız. Adaylık kararı verildikten sonra hepimiz o adayın arkasında güç birliği yapacağız. Takım oyunu oynayacağız ve bu takım bu oyunu kazanacak” dedi.

Kaynak: İHA